Català vol ser "eixa alcaldessa lluitadora que demana, que reivindica i que aconsegueix assoliments per a la seua ciutat"

Guardar

María José Catalá Campaña-1
María José Catalá Campaña-1

La candidata del PPCV a l'alcaldia de València, María José Català, ha afirmat aquest dissabte que vol ser "eixa alcaldessa lluitadora que demana, que reclama, que reivindica i que aconsegueix assoliments per a la seua ciutat", al mateix temps que ha reclamat a la Generalitat i el Govern que "donen a València el tracte que li correspon com a tercera capital d'Espanya", així com que "aporten el finançament necessari "per a aconseguir un transport metropolità eficaç i de qualitat".

Català ha afirmat en un comunicat que "malgrat que València té el 20% de la població de la Comunitat Valenciana, en els últims anys amb el Govern de la Nau només ha rebut un 4,5% del total de les inversions de la Generalitat, quan amb el PP en el Consell rebia una mitjana de 200 milions a l'any".

Així, ha exigit a Pedro Sánchez i Ximo Puig que "no marginen" a la ciutat de València, "com sempre succeeix quan el PSOE governa", i que "donen prioritat a les inversions pendents com el Parc Central, la finalització de línia de Metrovalencia L10 i el soterrament de les vies de Serradora, perquè són projectes estratègics per a la ciutat que no pot retardar-se més".

De fet, ha anunciat que les primeres reunions que demanarà mantenir oficialment des de l'Ajuntament seran amb Pedro Sánchez i Ximo Puig, "per a exigir-los que no s'acovardisquen i pleguen abans els interessos dels seus partits i que complisquen els compromisos que tenen amb els valencians".

Català ha realitzat aquestes declaracions en l'acte d'obertura de la seu electoral de la seua candidatura a l'Ajuntament situada en la confluència entre el carrer Navarro Reverter i la Porta de la Mar, en la qual ha començat a funcionar un "Call Center" des del qual es coordinarà la campanya i es dóna informació sobre el vot per correu i sobre qualsevol dubte en relació amb les Eleccions Municipals del pròxim 26 de maig.

A més, en relació amb les inversions pendents, la candidata ha recordat que el Govern del PSOE va anunciar que assumiria el deute de "quasi 500 milions de la Marina", que es va produir "perquè el president Zapatero es va negar a donar la ciutat de València el mateix tracte en inversions que havien rebut Sevilla, Barcelona i Saragossa per a la celebració de l'Expo Universal, els Jocs Olímpics i l'Expo Internacional de l'Aigua, però aquest compromís mai es va convertir en realitat".

Català ha manifestat que res més comence a funcionar el Govern de Sánchez, "demandaré que es convoque al Consorci València 2007 per a articular la manera en què sé que l'Estat assumirà el deute de la Marina".

"FINANÇAMENT JUST" DEL TRANSPORT METROPOLITÀ

El "finançament just" del transport metropolità de València és "una altra de les peticions que la candidata del PP exigirà al Govern de Sánchez". Sobre aquest tema, ha indicat que l'anterior executiu del president Rajoy "havia tancat un acord amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, perquè l'Estat aportara quasi 40 milions d'euros per a ampliar i millorar el transport metropolità de València, però va arribar Sanchéz i el PSOE a la Moncloa i van frenar aquest finançament aprovat pel PP".

Igualment, ha assenyalat que "estarà vigilant" perquè es complisquen els compromisos amb València i "es porte avant el soterrament de les vies del ferrocarril per Serradora, al costat del Camí de les Moreres fins a la V-500", que "és imprescindible per a acabar el jardí del Túria fins al mar i desenvolupar urbanísticament el Grau".

De la mateixa manera, també exigirà que el Govern central impulse la inversió necessària, que seria de més de 2.000 milions d'euros, "per a donar una solució ferroviària a la ciutat i permetre finalitzar el Parc Central que suposarà un gran jardí de més de 23 hectàrees". Així mateix, ha demandat que el Govern que a mesura que Sánchez "agilite les obres d'entrada a València per la V-21".

Destacats