Catalá, sobre la demolició de l'Escola d'Agrònoms: “La inestabilitat de Cultura confirmen que l'actuació no té tota la seguretat jurídica”

El PP ha sol·licitat la compareixença de Marzà, l'accés a tot l'expedient de les demolicions i ha demanat per registre d'entrada un pronunciament al Consell Valencià de Cultura

Guardar

catala ep
catala ep

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha afirmat avui que després de la nova llicència atorgada per l'Ajuntament de València per a realitzar més enderrocaments a l'Escola d'Agrònoms es confirma que tant la Generalitat com l'Ajuntament de València han actuat de manera precipitada.

"Estem a favor de l'ampliació de l'Hospital Clínic, però tota actuació que es faça i afecte el valor patrimonial de la ciutat ha d'estudiar-se i analitzar-se bé per a assegurar-se que no s'està fent un mal irreparable al patrimoni de la nostra ciutat", ha assenyalat.

En aquest sentit, Catalá s'ha referit a l'ampliació de la llicència d'enderrocaments sol·licitada per la Conselleria de Sanitat dilluns passat i concedida el mateix dia pel govern de Ribó. "De nou d'una forma expressa, malgrat l'embús que hi ha en el servei de llicències, però ara amb un canvi de la Direcció General de Cultura i Patrimoni importants".I és que en el nou informe de la Direcció General de Cultura i Patrimoni ara sí que demana estudi tècnic patrimonial dels valors culturals i arquitectònics que presenta l'immoble, una cautela que en les primeres demolicions no constava.

"Aquests vaivens de Cultura confirmen que no es compta amb tota la seguretat jurídica en les actuacions que s'estan duent a terme. Li demanem a Marzà i a la responsable de l'urbanisme a l'Ajuntament de València, la senyora Gómez, que abans de prendre una nova decisió sobre els enderrocaments tinguen la màxima certesa que no s'està danyant el patrimoni arquitectònic de la nostra ciutat", ha afirmat.

Cal recordar que El PP ha sol·licitat la compareixença de Marzà, l'accés a tot l'expedient de les demolicions i ha demanat per registre d'entrada un pronunciament al Consell Valencià de Cultura.

Destacats