Catalá: "Quan siga alcaldessa la seguretat jurídica, la gestió i les inversions tornaran a València"

Guardar

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, s'ha reunit amb el president de la Federació d'Empreses Contractistes d'Obres de l'Administració (FECOVAL), José Luis Santa Isabel
La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, s'ha reunit amb el president de la Federació d'Empreses Contractistes d'Obres de l'Administració (FECOVAL), José Luis Santa Isabel

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València i presidenta de la formació a la ciutat, María José Catalá, ha criticat aquest dimarts "els últims intents de boicot de l'esquerra a projectes com l'ampliació del port" de la ciutat i "la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) d'aquest recinte. Així mateix, ha reclamat "serietat" i "seguretat jurídica" per a les inversions en la capital valenciana.

Catalá s'ha referit així al recurs presentat per la Generalitat davant el Tribunal Suprem (TS) contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la el Pla Especial de la Zona d'Activitats Logístiques del port de València.

"Ja està bé d'inseguretat jurídica. Ens estem jugant una inversió de 1.000 milions en l'ampliació de port i una inversió estratègica en la ZAL", ha manifestat en un comunicat la responsable 'popular'.

María José Catalá ha assenyalat que en la Zona d'Activitats del recinte portuari "s'han invertit ja 133 milions" i ha apuntat que "hi ha quatre empreses que ja han presentat projectes per valor superior a 70 milions i una previsió de 2.000 llocs de treball entre treballs directes i indirectes".

"Ahir mateix vam conéixer que Barcelona inaugurava un hub logístic en el seu ZAL per a facilitar el comerç entre el nord-est d'Àsia, el sud d'Europa i el nord d'Àfrica. Per què volen que les empreses se'n vagen a altres ciutats", ha exposat a continuació.

Així mateix, Catalá ha asseverat que si accedeix a l'Alcaldia de València "la seguretat jurídica, la gestió i les inversions tornaran" a la ciutat "i no se n'aniran a altres ciutats per qüestions ideològiques".

OBRES DE L'ADMINISTRACIÓ

La portaveu municipal del PP s'ha reunit aquest dimarts amb el president de la Federació d'Empreses Contractistes d'Obres de l'Administració (Fecoval), José Luis Santa Isabel, i membres de la seua junta directiva per a analitzar la situació dels contractistes en la capital valenciana.

En aquesta trobada han parlat del "embós permanent de llicències que pateix la ciutat --llicències Urbanístiques Obres d'edificació té en tramitació 9.739 expedients dels quals prop de 3.000 són llicències pendents de concedir, ha apuntat el PP--"; de "la falta d'execució d'inversions" i de "la paralització d'inversions estratègiques a la ciutat", ha precisat el grup municipal 'popular'.

El seu portaveu ha assenyalat que els membres de la seua formació estan "especialment preocupats" per "l'execució d'inversions" i ha apuntat referent a això que "en els últims set anys" el govern municipal --conformat per Compromís i PSPV-- "ha deixat d'executar 600 milions d'euros en barris".

"Això implica no sols que s'ha perdut una quantitat ingent de diners que no arriba als nostres veïns, sinó que a més s'han deixat de crear 10.000 llocs de treball directes i 21.000 llocs de treball directes i indirectes a la ciutat", ha afirmat María José Catalá.

Igualment, ha ressaltat el "bloqueig permanent" del consistori per "baralles ideològiques sense sentit" de desenvolupaments urbanístics "importants" per a la ciutat. "No pot ser que els joves d'aquesta ciutat no troben un habitatge perquè el seu govern és incapaç d'impulsar la construcció d'habitatges", ha assenyalat.

La responsable 'popular' s'ha marcat com a "prioritats" de gestió si accedeix a l'Alcaldia "desbloquejar immediatament" el PAI del Benimaclet i el PAI del Grau.

"GESTIÓ POC EFICAÇ"

Catalá ha ressaltat que en Malilla Sud ha quedat desert un concurs de l'empresa municipal Aumsa de 400 habitatges de protecció pública "perquè no s'han actualitzat els preus de les pliques, malgrat tindre romanent l'Ajuntament per a realitzar-lo". Ha considerat que aqueixa és "una altra mostra més de la gestió poc eficaç de Compromís i PSOE".

La responsable 'popular' ha avançat la intenció del PP de posar en marxa un pla de xoc per a desbloquejar les llicències i "impulsar l'activitat econòmica" de la ciutat, així com "permetre que tot aquell que vulga obrir un negoci o construir un habitatge no estiga quasi un any esperant una llicència".

Destacats