Catalá (PP) demana a Irene Montero que es pronuncie sobre els abusos sexuals a menors tutelats que investiga Europa

La síndica del GPP qualifica de "bona notícia" l'anunci de la ministra d'obrir centres d'atenció contra la violència sexual però abans ha d'ocupar-se del que ja hi ha

Guardar

La portaveu del GPP, M. José Catalá en Les Corts
La portaveu del GPP, M. José Catalá en Les Corts

La síndica del Grup popular en Les Corts, María José Catalá, ha demanat a Montero que si de veritat li importa els casos de violència sexual, que es pronuncie sobre el que investiga Europa dels abusos a menors tutelats en la Comunitat.

Catalá ha respost així a l'anunci de la ministra Irene Montero anunciant per a 2023 l'obertura de centres d'atenció contra les violències sexuals en cada província. "És una bona notícia però abans ha d'ocupar-se del que ja hi ha".

"Si realment el preocupara de veritat el tema, més enllà del postureo, la màxima responsable institucional en la matèria a nivell nacional no tindria cap problema a investigar què està succeint en els centres de menors, com ja el farà Europa, en lloc de mirar cap a un altre costat com també fa amb els centres de menors a Balears", ha indicat.

Catalá ha recordat que en la Comunitat "a les víctimes no els creuen ni els escolten els propis òrgans institucionals competents (Conselleria d'Igualtat d'Oltra), ni tot i que és la responsable de la tutela legal d'aqueixes víctimes. Però només es dediquen a posar traves al fet que es conega l'ocorregut".

La síndica popular ha afirmat que "l'obertura d'un centre d'atenció integral a les víctimes en cada província ja va ser aprovat pel Consell de ministres l'abril passat i ara l'anuncia per a 2023. A hores d'ara, la credibilitat de l'esquerra està sota mínims".

La síndica popular ha indicat que "la Comunitat Valenciana és líder en casos de violència sexual, amb 1.623 alteracions de la llibertat sexual entre gener i setembre d'enguany, amb una taxa de 23,6 per cada cent mil habitants. I és la segona autonomia en casos de violència de gènere. Estem cansats de la hipocresia d'un govern d'esquerres com ocorre amb el Consell de Puig i Oltra que diu protegir les dones però després no el demostra amb fets efectius i de veritat".

Destacats