Catalá: "La postura de Ribó és la típica reacció d'un home que es veu acovardit enfront de la figura d'una gran dona"

Guardar

maria jose catala
maria jose catala

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha advertit hui que el PP mantindrà la seua proposta de nomenar a Rita Barberá com a alcaldessa honoraria perquè enguany es compleixen 30 anys de la seua arribada a l'alcaldia. La proposta la va fer la portaveu del PP ahir dia 26 d'abril per escrit responent a la petició feta pel Govern de Ribó i hui havia de tractar-se en la Junta de Portaveus, encara que finalment no s'ha fet.

Catalá ha afirmat que no presentarà cap nom alternatiu i ha assegurat a l'eixida de la Junta de Portaveus, on havia de tractar-se les propostes, que l'alcalde ha decidit hui evitar-lo passant la decisió a la comissió de Cultura.

Catalá ha denunciat "la posició de l'alcalde Ribó de no voler abordar en la Junta de Portaveus els nomenaments com sempre s'ha fet i derivar-lo a la comissió de Cultura". Amb aquesta estratègia, assenyala Catalá "l'alcalde Ribó vol amagar-se i no donar la cara per a tractar d'ocultar la seua postura en contra de la nostra proposta de nomenar a Rita alcaldessa honoraria de València i que ja sabem que és en contra pel llegit hui en mitjans de comunicació".

Catalá espera que el Govern de Ribó i PSOE que recapacite i que si els seus arguments per a desestimar la nostra proposta és a dir que fa molt poc que va morir "és una excusa que no se sosté, ja que l'any passat, recentment mort el regidor d'Hisenda, el socialista Ramón Vilar, se'l va nomenar regidor honorari. Tota la corporació ho decidírem i el PP va estar on havia d'estar. Donàrem suport a la proposta i vam estar a l'altura de les circumstàncies. Per això em sembla una miopia institucional i baixesa política no acceptar aquesta proposta".

Catalá no està decebuda amb la postura de l'alcalde "perquè me la podia esperar, però és la típica reacció d'un home que es veu acovardit enfront d'una gran figura d'una gran dona, i pense que s'equivoca. Li correspondria com a alcalde de València respondre a un sentiment social i hauria de fer honor a una persona que ha estat molts anys al capdavant de l'Ajuntament de València, i malgrat que no ser del mateix signe mereix eixe reconeixement".

Catalá assegura que "aquesta negació és la típica resposta d'un home que es veu totalment qüestionat i que no arriba a l'altura d'una figura com Rita Barberá" i sobre la postura del PSOE Catalá se sent decebuda "saben que hem estat a l'altura de les circumstàncies i que donàrem suport al nomenament del seu regidor Ramón Vilar com a regidor honorari".

La portaveu del PP ha anunciat que a través d'una moció en el ple més pròxim al fet que es complisquen els 30 anys d'accés a l'alcaldia de Rita Barberá presentarem una moció perquè una infraestructura important de la ciutat porte el nom de Rita Barberá.

Destacats