Catalá: "La delinqüència puja sense fre a València i cal parar-la ja"

Els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual han pujat més d'un 60 % de mitjana

Guardar

María José Catalá, davant els mitjans de comunicació en un acte
María José Catalá, davant els mitjans de comunicació en un acte

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, Mª José Catalá, ha mostrat la seua preocupació "perquè la delinqüència puja sense fre a València i cal parar-la ja. A Ribó se li ha anat de les mans la inseguretat a la ciutat i no es prenen mesures. És una situació a la qual cal donar una solució immediata, no podem esperar dos mesos al fet que l'alcalde i la delegada del Govern quadren les seues agendes perquè es necessiten solucions des de fa mesos."

El Ministeri de l'Interior ha donat a conéixer les xifres d'infraccions penals de l'any 2021 i s'ha vist que "la ciutat de València és la campiona en delinqüència a Espanya, han pujat la quasi totalitat de delictes" afegint "ens preocupa el fort increment dels delictes contra la llibertat i indemnitat sexual, més d'un 60%, que són els relacionats amb l'exhibicionisme, la provocació sexual, la prostitució, l'explotació sexual i corrupció de menors. Si amb aquestes dades no es veu que és urgent l'actuació, Ribó té un problema molt seriós."

"Portem mesos que Compromís i PSOE no volen reconéixer que existeix un problema de seguretat, però les xifres oficials són la millor prova que cal augmentar la vigilància policial als carrers de València i ampliar de manera urgent la plantilla de Policia Local. Ha pujat un 78% els robatoris amb força en domicili, un 66% els furts i els relacionats amb lesions greus i renyines tumultuàries, un 35,7%" afegint "pugen els delictes un 36,5% en els primers nou mesos de 2021 respecte a 2020 i cal posar mesures immediatament", ha assenyalat Catalá.

En aquest sentit, les dades del Ministeri apunten que la delinqüència a la ciutat creix més del doble que la Comunitat Valenciana, on creix un 16,7, % i cinc vegades més que la mitjana a Espanya, on creix un 8,5%. Mentre que en ciutats com Barcelona o Sevilla baixa la delinqüència o a Madrid creix només un 9% a València continua creixent per damunt del 35%.

Les dades apunten que s'han comés 38.302 delictes en nou mesos, mentre en el mateix període de l'any passat es van cometre 28.064, "cosa que significa una mitjana de més de 4.200 delictes al mes i 141 delictes cada dia es registren a la ciutat", explica Catalá.

"Els valencians necessitem que es trenque aquesta tendència d'increment, que la ciutat torne a uns índexs més baixos i que els veïns tornen a sentir-se segurs i això s'aconsegueix aplicant mesures immediates, recorrent a l'ajuda d'altres cossos policials i fent un treball coordinat", ha conclòs Catalá.

Destacats