Catalá exigeix a Ribó que done explicacions per la investigació d'Antifrau pels sobresous

Guardar

catala-pp
catala-pp

La portaveu del Grup Municipal Popular, Mará José Catalá, ha demanat a Ribó que done explicacions per la investigació oberta per l'Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana pels sobresous que va cobrar el govern municipal de Compromís, PSOE i València en Comú en l'anterior mandat.

"És preocupant la investigació oberta per l'Agència Valenciana Antifrau pel cobrament de sobresous de regidors del govern de Ribó, PSOE i Podem durant la legislatura passada" ha afirmat Catalá que ha insistit que "és molt greu i ha d'arribar-se fins al final per a conéixer si des del govern municipal es va intentar burlar la Llei Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local.

Així mateix, ha anunciat que el PP registrarà "una bateria de preguntes sobre aquesta investigació i pels criteris pels quals el govern d'esquerres van decidir el cobrament dels sobresous dels regidors de l'equip de Govern"

Els populars sol·liciten, a més, els informes jurídics, d'Intervenció i de Secretaria que pogueren alertar d'un presumpte frau de llei aquests sobresous. Tant Ribó com el llavors portaveu de Compromís, Pere Fuset, van reconéixer, en constituir-se la present Corporació l'any 2019, públicament als mitjans de comunicació de l'existència d'aquest informe.

L'Agència Valenciana Antifrau ha obert una investigació pel cobrament de sobresous de huit regidors de Compromís, PSOE i Podemos. En total, es van cobrar de les arques municipals 772.000 euros en sobresous durant la legislatura passada de 2015 a 2019. La investigació se centra en cinc regidors de Compromís, tres del PSOE i dos de Podem.

Els regidors de Compromís que van cobrar els sobresous són l'actual vicealcalde Sergi Campillo, Consuelo Castillo, Giuseppe Grezzi, Pilar Soriano i Glòria Tello; del PSOE la vicealcaldessa Sandra Gómez, Anais Menguzato, actual gerent d'FGV, i Vicent Sarrià, diputat del PSOE; i de Podemos Neus Fabregas i María Oliver, assessora del vicepresident Dalmau.

S'investiga si els deu regidors, per a eludir la llei Montoro, es van fixar un complement de 25.000 euros a l'any i així poder cobrar el mateix sou que un regidor amb dedicació exclusiva. Aquest complement és el que ara investiga l'Agència Valenciana Antifrau que diu que hi ha indicis raonables de veracitat dels fets i per això ha comunicat a l'Ajuntament que s'obri una investigació.

L'Agència Valenciana Antifrau ja va requerir el juny de 2020 informació sobre aquests cobraments presumptament irregulars per a verificar la veracitat dels fets i ara ha tornat a reclamar més informació una vegada oberta la investigació.

Destacats