Catalá demana una nova línia d'ajudes directes: “Ajudes majors, incloure a empreses de més de 10 treballadors i a sectors exclosos en el Resistir”

La portaveu del PP assenyala que el sobrant que existeix del Pla Resistir demostra que “les ajudes estan mal dissenyades” i demana que les ajudes atenguen el compte d'explotació i volum de l'empresa

Guardar

Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-6
Xisco-Navarro_Valencia-Extra_MJCatala-6

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha demanat hui a l'Ajuntament de València una nova línia d'ajudes directes davant el resultat del Pla Resistir que incloguen a sectors que s'han quedat fora en aquest pla. "Que no s'hagen sol·licitat ni el 50% del que es preveu inicialment demostra que aquestes ajudes estan mal dissenyades", ha lamentat la portaveu.

Per això, demanem que les ajudes es donen atenent el volum de l'empresa i al compte d'explotació. "Ajudes lineals de 2.000 euros no solucionen la papereta a ningú" ha afirmat Catalá, qui ha demanat que s'incloguen, a més, a les empreses de més de 10 treballadors. "Hi ha molts gimnasos, restaurants, hotels i comerços que tenen més de 10 treballadors i no han rebut ajudes directes".

La portaveu ha alertat que les últimes dades d'atur són catastròfics per a la ciutat. Al gener, 1.194 persones es van anar a l'atur i ja hi ha 68.068 aturats a la ciutat (un 27,95% més que fa un any): "S'ha perdut un temps vital perquè les empreses estan morint i el govern i la Generalitat no poden estar encadenant pegats" ha subratllat Catalá .

Així mateix, la portaveu del PP ha demanat una major sensibilitat del govern de Ribó amb els sectors tradicionals vinculats a les festes que estan patint especialment amb la suspensió dos anys de les festes. Així ha reclamat augmentar les ajudes perquè 2.000 euros per a sectors com indumentaristes, orfebres i pirotècnics, és clarament insuficient.

Destacats