Catalá demana a Ribó que "se suspenga la taxa de taules i cadires" per a ajudar al sector de l'hostaleria

Guardar

terraza valencia
terraza valencia

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha lamentat la falta de sensibilitat del govern de Ribó amb l'hostaleria i ha exigit que en la pròxima Junta de Govern s'aprove "de manera immediata i per a tot 2021" la suspensió de la taxa de taules i cadires.

"L'equip municipal ha de deixar d'estar de vacances i aprovar un Pla de Xoc urgent per a un sector que està afonant-se", ha demanat Catalá que ha recordat que la Junta de Govern Local encara no s'ha reunit en el que portem d'any. "No sabem que més ha de passar perquè el govern municipal aprove mesures que ajuden als hostalers i comerciants d'aquesta ciutat."

"Ribó ha de suspendre ja la taxa de taules i cadires i no cobrar ni un cèntim d'aquests dies de gener", ha demanat la portaveu, que ha recordat que els pressupostos municipals preveuen recaptar 2 milions per aquest concepte i que l'activitat econòmica suportarà una càrrega fiscal de més de 100 milions d'euros enguany per la negativa de Compromís i PSPV d'abaixar impostos.

Així mateix, el PP torna a exigir que s'abaixen els impostos, s'aproven bonificacions fiscals per a aconseguir el manteniment de l'ocupació i s'aprove un paquet d'ajudes directes. "La situació és gravíssima. 2020 va tancar amb un 25% més de persones en desocupació, respecte a 2019, arribant als 65.305 valencians desocupats".

En plena pandèmia i mancant la liquidació definitiva, Compromís i PSPV han recaptat més de 212.511.328 milions en IBI, dels quals més 55 milions són d'IBI comercial, industrial, oci/hostaleria, espectacles i oficines (6,7 més que en 2019), 17.553.652 en IAE (2,2 milions més que en 2019) i 17.458.494 en taxa de clavegueram que ha patit en 2020 una pujada del 100%.

En aquest sentit, cal recordar que els pressupostos aprovats per Compromís i PSPV, amb l'abstenció de Cs, mantenen una pujada de l'IBI per a tots els veïns d'un 3%, mentre que per a l'activitat econòmica (IBI comercial, oci, hostaleria, oficines i espectacles) l'increment que es consolida enguany arriba fins al 13%.

Destacats