Catalá demana a Ribó que aplique la recepta de Madrid i baixe impostos com a vacuna per a la crisi econòmica

Guardar

15-12-2020 Reclamaciones Presupuesto 1
15-12-2020 Reclamaciones Presupuesto 1

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha presentat hui les reclamacions del PP al pressupost municipal de l'Ajuntament de València amb l'objectiu de "donar un respir als milers de famílies de la ciutat que estan patint la crisi econòmica provocada per la Covid-19".

"Ribó i el PSPV no poden estar impassibles davant centenars de negocis que han abaixat les persianes i davant les dificultes econòmiques que estan patint milers de valencians", ha manifestat.

Per a això, el PP ha presentat més de mig centenar de reclamacions centrades en la "recuperació econòmica i social". "Exigim a Ribó que aplicació la recepta de Madrid i abaixe els impostos com a vacuna per a la crisi econòmica. El seu pressupost consolida una acanada fiscal de 30 milions d'euros que afecta a tots els valencians i que és un obstacle al manteniment i creació d'ocupació", ha assenyalat Catalá.

Per això, el PP proposa baixar l'IBI un 3% a tots els veïns de València i una bonificació del 60 i 90% per a famílies nombroses.

Quant a l'activitat econòmica, proposa una doble via per a salvar a comerços i autònoms de la pujada del 13% de l'IBI que es consolida en 2021. Per a això, d'una banda proposa baixar el tipus de gravamen i modificar el valor cadastral que afecta comerços i oficines perquè no hagen de pagar tant en el rebut de la contribució.

Així mateix, es plantegen bonificacions del 50% a l'IBI per a aquells immobles destinats a l'activitat econòmica – comerços, oci, hostaleria, oficines, esportiu i espectacles, que hagen patit pèrdues durant aquest any. Una mesura que suposaria un estalvi d'entre 5 i 10 M€ per a prop 20.000 contribuents.

Per a l'IAE es plantegen bonificacions del 50% per als negocis que han patit pèrdues i una bonificació el 95% per a les noves empreses que decidisquen instal·lar-se a València durant els dos primers anys subjectes a tributació.

Es demana revertir la pujada del 103% la taxa del clavegueram per a tots els veïns de València i es contemplen bonificacions d'almenys el 50% per a l'activitat econòmica.

A més, es demana eliminar la taxa de taules i cadires per a tot l'exercici 2021 com una ajuda necessària al sector de l'hostaleria.

D'altra banda, amb 64.564 persones en atur, un 22,45% més que fa un any a la ciutat, l'ocupació és un eix fonamental. Catalá ha recordat que en aquest pressupost municipal hi ha 4,5m€ menys destinats a polítiques per a fomentar l'ocupació per la caiguda d'ajuda de la Generalitat i partides municipals que han patit importants retallades.

Davant això, es presenten 5 reclamacions per a augmentar en un milió d'euros, passat d'1,9 a 2,9M€ les partides per a fomentar l'ocupació, sent una d'aqueixes reclamacions augmentar en 500.000 la partida d'ajudar els joves a accedir a la seua primera ocupació, atés que s'ha reduït en 145.717€, quan la desocupació juvenil s'ha disparat un 68,45% en l'últim any.

Davant la complicada situació que està vivint la ciutat, Catalá ha exigit a Ribó que congele la pujada de sous de regidors i assessors: "Totes les institucions estan aplicant congelació i Compromís i PSPV s'estan quedant a soles en el seu desig d'apujar-se el sou. És incomprensible"

A més, en les partides socials es demana augmentar el pressupost per a serveis com a Teleassistència i Servici a Domicili i crear una partida per a específica d'ajudes per al Banc d'Aliments. "No s'entén que Ribó i el PSPV donen 50.000€ a entitats catalanistes i destinen 0 euros al Banc d'Aliments que dona menjar a milers de persones.

Des del Grup Municipal Popular han exigit que s'eliminen les ajudes a dit a aquestes entitats catalanistes i en el seu escrit recorden l'informe d'Antifrau considera la seua concessió directa irregular.

Destacats