Catalá acusa Puig de posar-se de perfil sobre la violència obstètrica i sobre les menors abusades

Guardar

La síndica del GPP, María José Catalá
La síndica del GPP, María José Catalá

La síndica del GPP, María José Catalá, ha acusat Puig de "posar-se de perfil i no pronunciar-se sobre la violència obstètrica i sobre les menors abusades. Aquest és el pitjor discurs negacionista que hui pot fer l'esquerra"

La sindica popular ha iniciat la seua intervenció en la sessió de control al president de la Generalitat traslladant el suport de tot el Grup Parlamentari Popular a les famílies de les 37 víctimes de violència de gènere amb especial èmfasi a les tres que eren valencianes. "Les xifres són molt preocupants: som la segona comunitat amb menors víctimes de violència de gènere i la primera en delictes sexuals", ha assenyalat, per a denunciar que "el Síndic porta tres anys demanant una Estratègia autonòmica d'erradicació de la violència sobre la infància i l'adolescència, per a la qual no hi ha ni pressupost".

Catalá ha acusat els socialistes "de deixar-se arrossegar pel fals feminisme de Compromís, el que no condemna la violència quan afecta una de les seues, el que posa alcaldes que donen suport a la violència masclista, el que reparteix carnets de feministes i practica vergonyes, i el que criminalitza i assenyala com a presumptes maltractadors a metges, ginecòlegs i obstetres".

Maria José Catalá ha indicat que "no sé si en la seua visita a Brussel·les Puig va poder ahir preguntar per la investigació que obrirà el Comité de Peticions per la gestió d'Oltra en els centres de menors tutelats i si té alguna opinió sobre aquest tema. En un dia com hui hauria de pronunciar-se".

La portaveu popular ha explicat que "anuncien una nova estratègia, tres anys tarde i sense pressupost" i ha repassat la "mala gestió en la Conselleria d'Igualtat: "Han pagat zero euros a habitatges de dones, 0 euros en inserció professional per a dones, han executat només l'1,3% en la partida de foment per a la igualtat, i només 5.600 en el programa d'Atenció per a les Dones en Exclusió Social".

Destacats