Catalá aconsegueix unanimitat a l'Ajuntament de València per a exigir a Sánchez fons extra per als municipis, per al transport públic i més fons europeus

Guardar

Catala pp Jorge Gil EP
Catala pp Jorge Gil EP

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha aconseguit la unanimitat a l'Ajuntament de València per a exigir al Govern de Pedro Sánchez que active de manera immediata un fons extra d'almenys 3.000M€ per a ajudar als municipis a la reactivació econòmica i social i superar les conseqüències que ha provocat la Covid-19 i que es repartisquen segons el criteri proporcional perquè València obtinga més de 50 milions.

La moció exigeix 3 punts d'acord que Catalá ha qualificat d'"irrenunciables":

• Instar al Govern de la Nació a aprovar de manera immediata un fons extraordinari no inferior a 3.000 milions d'euros en ajudes directes i incondicionades a les entitats locals, distribuint-se les mateixes segons el criteri poblacional.

• Instar al Govern de la Nació a aprovar un fons específic de 1.000 milions d'euros per a compensar el dèficit en els serveis de transport públic.

• Instar al Govern de la Nació a transferir a les Entitats Locals la part proporcional dels fons europeus que li corresponen pel seu pes relatiu respecte a la resta d'administracions públiques i que en cap cas serà inferior al 14,6% .

Catalá ha destacat que en els Pressupostos Generals de l'Estat no s'ha atés a aquestes peticions. "Pedro Sánchez ha vetat dues esmenes del PP en el Congrés que demanaven aquests fons extra i ha donat les engrunes dels fons europeus a les Entitats Locals, donant l'esquena als municipis en els Pressupostos Generals de l'Estat aprovats ahir"

"Sr.Ribó ho demanarem 8 o 88 vegades perquè no ens conformem amb demanar-ho, jo em conforme amb aconseguir-ho, ha assenyalat.

La portaveu ha lamentat que el govern de Ribó no destinara els 32 milions d'euros de romanents a la recuperació econòmica i els dedicara a amortitzar deute.

"Ens alegrem que voten a favor de la nostra moció i que per primera vegada demanen uns fons incondicionats. És urgent que el Sr. Sánchez deixe donar l'esquena als municipis i ens ajude perquè fins ara la seua aportació a les entitats locals ha sigut 0", ha finalitzat.

Destacats