Casado es compromet a aprovar un nou model de finançament

Guardar

casado_9cotubre
casado_9cotubre

El president del Partit Popular, Pablo Casado, s'ha compromés a aprovar un nou model de finançament autonòmic, si és president del Govern després de les pròximes eleccions generals del 10 de novembre, amb el qual la Comunitat Valenciana "puga rebre aqueixos més de 1.000 milions d'euros ja recaptats i pagats pels valencians que, no obstant això, s'ha decidit per part de l'actual govern socialista no entregar-se en els lliuraments a compte".

En una compareixença davant els mitjans de comunicació després de la seua assistència a l'acte institucional del 9 d'Octubre en el Palau de la Generalitat de València, Casado ha lamentat que aquests fons "ja en campanya electoral i en una reunió bilateral --de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero-- amb el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, només s'ha acordat desbloquejar per a la Comunitat Valenciana una quantitat clarament insuficient".

Així mateix, el líder 'popular' s'ha compromés a donar suport "sense fissures" el sector de l'automoció davant els possibles nous aranzels per part dels Estats Units, així com que no prendrà, des del govern, cap mesura "d'alarma" per als compradors de dièsel ni per al sector d'automoció.

Casado també s'ha compromés a defensar els interessos del camp valencià i del sector dels cítrics, davant la "competència deslleial" d'altres països, la qual cosa l'ha situat en "una situació límit" que s'ha agreujat amb les "inclemències meteorològiques", tant la sequera com "la terrible gota freda" de setembre. Així, ha tingut un "record" per a les víctimes del temporal, i ha instat a construir embassaments, comunicacions i basses i "portar l'aigua als municipis on la necessiten".

Així mateix, ha criticat a l'executiu socialista perquè, segons ha assegurat, només ha executat 150 milions d'euros d'inversions en el Corredor Mediterrani: "no entenem per què dels 300 milions que deixem programats, només hagen executat 150", i ha instat a "acabar tots els trams d'alta velocitat".

"LI ANIME A PUIG QUE S'ANIME A ABAIXAR ELS IMPOSTOS"

D'altra banda, Casado ha criticat que durant el discurs del president, Ximo Puig, en l'Acte Institucional haja titllat d'"intolerable que alguns territoris apliquen un 'dúmping' fiscal que permet l'aparició de paradisos fiscals" i que ho haja considerat una actitud "insolidària i antipatriòtica que perverteix un sistema d'èxit" com l'Espanya autonòmica.

Casado considera que "per a res" és aquesta actuació "antipatriota" lloc que, segons la seua opinió, en les comunitats governades pel PP en les quals "s'han decidit abaixar impostos, s'ha creat ocupació, s'han atret inversions, s'ha fixat població, les dones han conciliat millor i la societat del benestar està millor".

Per això, ha animat a Puig a "abaixar impostos" perquè la Comunitat Valenciana "és una terra d'emprenedors que volen menys imposats, però tindre l'economia per a poder pagar-los".

Així, ha posat com a exemple la proposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ha aprovat baixades d'impostos als joves que accedeixen al primer habitatge, a familiars que es fan càrrec de dependents i a joves que volen continuar estudiant".

"Crec que aqueix és el model, i per això a Madrid està millorant l'economia i l'ocupació, i en la Comunitat Valenciana, potser per no abaixar impostos i per posar traves, no està anant tan bé", ha manifestat.

Destacats