Casado cancel·la la seua visita a València a l'espera de la decisió del Govern sobre la Comunitat de Madrid

Guardar

casado
casado

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha cancel·lat els actes fixats en la seua agenda per a aquest divendres a l'espera de la decisió que prenga el Govern de Pedro Sánchez sobre la Comunitat de Madrid, segons han informat fonts populars.

Casado tenia previst visitar València per a participar en l'acte institucional del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. L'anunci d'un Consell de Ministres extraordinari per a aquest divendres ha forçat la cancel·lació del viatge, així com el del secretari general, Teodoro García Egea, a Múrcia.

Aquesta decisió arriba després que Sánchez parlara a última hora d'aquest dijous amb la cap del Govern regional per a avisar-li que, si no pren mesures per a tornar a restringir la mobilitat a Madrid o no sol·licita la declaració de l'estat d'alarma per a fixar noves mesures al costat de l'Executiu, serà el Govern central el que el faça.

El cap de l'Executiu va plantejar tres opcions a la presidenta madrilenya: que dicte una Ordre a l'empara del que s'estableix en l'article 3 de la Llei orgànica 3/1986, de 14 d'abril, de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública; que sol·licite la declaració de l'estat d'alarma perquè siga el Govern conjuntament amb la Comunitat de Madrid qui el declare i ratifique les mesures en qüestió; i que siga el Govern qui declare l'estat d'alarma, sense necessitat que es formule prèviament una sol·licitud.

Destacats