Carles Esteve: "No podem tindre una policia que té a la població com el seu enemic"

El diputat de Compromís va ser agredit ahir a la concentració contra les càrregues policials dels últims dies i de rebuig a l'empresonament del raper Pablo Hasél

Guardar

protestas pablo hasél
protestas pablo hasél

La concentració celebrada aquesta setmana a València en suport al raper Pablo Hasél ha transcorregut amb incidents entre persones que han tractat de desplaçar-se del lloc de la protesta i la Policia, que ha tornat a realitzar càrregues, que han provocat moments de tensió. Ahir dijous, centenars de manifestants, se citaven en la plaça de Sant Agustí, lloc mític per a les manifestacions valencianes, per a mostrar el seu suport al raper detingut i expressar el rebuig davant les càrregues policials ocorregudes en diverses ciutats espanyoles.

Després de la lectura d'un manifest, es van viure moments de tensió quan alguns dels participants en la concentració van intentar eixir de la plaça encapçalats per una pancarta, moment en què els policies va intervenir per a frenar el seu avanç i han carregat contra aquestes persones, per a després formar un cordó policial que evités que la protesta s'estengués pels carrers limítrofs.

Els altercats i càrregues policials han provocat diverses reaccions entre els partits polítics i els seus representants. Mentre Compromís ha denunciat l'"agressió" del diputat Carles Esteve i Unides Podem ha lamentat la "bestialitat" policial, PP i Cs han mostrat el seu suport a les forces de seguretat. "En el meu cas particular es veu molt bé, molt clarament en el vídeo, és una persona en concret que fa un ús de la força fora de lloc a una persona que està sortint. A més, fins i tot, era el mateix policia que m'estava dient: sal per aquí, quan estaven carregant per l'altre costat", explica Esteve.

L'important de la qüestió del que va passar ahir és que "estem normalitzant que la reacció o la manera de protegir-nos de la policia siga generar més violència", destaca Esteve al que afegeix la síndrome de Sherwood i que "això sembla un treball fins i tot d'un policia, d'un mosso d'esquadra, que estan associats a la policia nacional dins de la normalitat". El diputat de Compromís afegeix que "aquesta confrontació o aquesta manera d'entendre que la població o part de la població és l'enemic quan s'està manifestant és una cosa que hem d'erradicar", perquè "no és només una qüestió de demanar la dimissió de la delegació de govern, la senyora Calero, sinó d'entrar clarament en el mateix cos de seguretat i veure el que està passant".

D'aquesta manera, la formació de Carles Esteve, opta per "una investigació a fons" per a "encapsular aquest tipus d'actituds, tàctiques i estratègies que entenen que la població és l'enemic", ja que segons Esteve "el que va passar ahir va ser això".

El diputat Esteve, que va estar en la concentració "perquè entenia que era part del meu treball", explica que "ahir va haver-hi càrregues policials en molts casos, sense cap motivació prèvia". L'estratègia policial va consistir a tancar "als ratolins" i fins i tot, el més greu de tot, una vegada dissolta la manifestació "encara veies petits grups de policia corrent i pegant a la gent en carrers en les quals no havia passat res ni quedava res d'aquesta manifestació", relata Esteve.

A última hora de la tarda, quan ja havien acabat totes les càrregues, l'executiva del Bloc, partit que forma part de la coalició valenciana, Compromís, es va reunir d'urgència demanant la dimissió de Calero. Davant aquesta decisió, Esteve posa de manifest el paper del senador de Compromís, Carles Mulet, qui es va posicionar en la mateixa línia, amb les primeres càrregues del dimarts i ahir mateix. No obstant això, Esteve advoca perquè "no feia falta esperar als actes d'ahir per a entendre que les declaracions del dimecres de la delegada del govern enganyant la població ja eren suficient per a demanar aquesta dimissió". "Jo crec que no és tan important aquesta dimissió, sinó que es faça una investigació a fons internament per a reorganitzar les forces de seguretat", afegeix Esteve, al que prossegueix que "no podem tenir una policia que té a la població com el seu enemic".

Arxivat a:

Destacats