Cantó veu "quasi tancat" l'acord amb el Botànic per a donar suport als pressupostos a falta de pactar la proposta d'impostos

Guardar

canto-medios
canto-medios

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha considerat que l'acord per a votar a favor dels Pressupostos de la Generalitat està "quasi tancat" a falta d'aprovar una "baixada d'impostos", i ha valorat que el seu grup i el govern vagen a presentar una esmena conjunta sobre el Fons Covid que presentava la formació.

Així s'ha pronunciat Cantó aquest dilluns en atenció als mitjans de comunicació després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a "donar-li l'última espenta" a aquest pacte. Cantó ha agraït tant al cap de l'executiu com als síndics del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem "la seua predisposició per a abaixar els impostos a la classe treballadora". De fet, ha afirmat que aquestes dues últimes formacions "estan més a prop de donar suport a una baixada d'impostos", i que "eixa aproximació és real i l'acostament és real" pel que "han d'agrair-li també la seua actitud".

Segons Cantó, "queda un xicotet serrell que s'acabarà de tancar en les pròximes hores per a abaixar impostos" al "99,2%" dels ciutadans. En concret, "serà una baixada per davall del tram de 50.000 euros del voltant de 100, 150 i quasi 200 euros". "Al Botànic el preocupava que eixa baixada afectara les rendes més altes, i ho hem anat arreglant perquè no siga així", ha indicat.

"És cert que el Botànic vol portar una pujada d'impostos a les rendes més altes, que francament jo no haguera dut a terme. Jo no vull acabar amb els rics, vull acabar amb la pobresa i la desocupació, i vull que els rics no se'n vagen d'ací i seguisquen a la Comunitat Valenciana per a crear ocupació i riquesa", ha manifestat, al mateix temps que ha assenyalat: "No puc canviar per complet els pressupostos si em sent orgullós que, si es confirma, el 99,2% dels valencians pagaran menys en 2021".

No obstant això, ha indicat que "no vol tirar les campanes al vol" fins que "es vote afirmativament l'última proposta". "Tot sembla indicar que si s'arriba a eixe acord, el nostre vot serà positiu", ha agregat.

Respecte al Fons Covid, ha indicat que "res ha quedat tal qual" ho plantejava Ciutadans ni el Botànic, però "la quantitat és la mateixa, 76 milions d'euros".

Destacats