Cantó: "Qui vulga ara una unió amb el PP està equivocat"

Guardar

toni canto
toni canto

El líder de Cs en la Comunitat, Toni Cantó, ha defensat aquest dimarts que el seu partit no ha de prendre "decisions en calent" després dels mals resultats de les eleccions catalanes, a més d'insistir que no toca ara parlar d'una possible unió amb el PP perquè "qui vulga posar això sobre la taula està equivocat".

"Falten molts mesos, dos anys pràcticament, per a la pròxima cita electoral", ha recordat als periodistes sobre les veus que advoquen per una annexió entre 'populars' i 'taronges'.

Cantó ha assegurat que no té "ni idea" d'aquesta possibilitat i que està centrat en els problemes dels valencians, com la "infravacunació" en la Comunitat i la situació de l'hostaleria pel tancament total de bars i restaurants.

Sí que s'ha mostrat "molt orgullós" del resultat dels governs de coalició que comparteixen PP i Ciutadans en comunitats com Madrid, Andalusia, Múrcia i Castella i Lleó, així com en la Diputació i l'Ajuntament d'Alacant.

També ha rebutjat incidir en la reflexió que ha fet des del 14F i que va traslladar a l'executiva nacional. "Era dolent per al partit no fer eixa valoració, però també crec que és dolent insistir una vegada i una altra", ha advertit, perquè "es va parlar", cadascun va exposar les seues opinions i Cs ha de "reflexionar".

"El partit ens va escoltar a tots, va prendre nota i ara cal esperar", i ha insistit que va ser "bo" que tots els barons autonòmics exposaren la seua opinió i que "ara simplement cal deixar un temps perquè Cs estudie els resultats i faça una anàlisi de quines van ser les raons" de la caiguda en vots: "No crec que calga prendre decisions en calent".

Dit això, el síndic de Cs ha assegurat que no ha "comentat res" en les seues últimes entrevistes en premsa sobre una possible confluència amb el PP, simplement "una valoració dels resultats" dels comicis a Catalunya.

"TANT DE BO" ILLA COMPTE AMB CS

En clau catalana, sobre el possible suport del seu partit a la investidura de Salvador Illa (PSC), ha afirmat que "tant de bo fora així" encara que tem que passe "com amb Pedro Sánchez". "Per desgràcia, el PSOE mai mira cap al centre, últimament no fa una altra cosa que mirar a l'esquerra i al nacionalisme", ha criticat, amb el que creu que "el 'sanchismo'" s'està convertint en aliat de l'extrema esquerra.
Destacats