Cantó diu que al PP "cal subjectar-lo molt ferm" per a arribar a un pacte perquè no es fien d'ells

Guardar

Toni Cantó
Toni Cantó

El candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha assenyalat aquest divendres que al PP "cal subjectar-lo molt ferm" per a arribar a un acord perquè no es fien d'ells, per la qual cosa ha advertit que per a tancar un pacte "tot ha d'estar molt ben explicat i tot signat".

Cantó, en roda de premsa, ha assenyalat sobre aquest tema que "tot indica que l'única possibilitat que hi ha per a acabar amb el Govern del Botànic és arribar a un acord amb el PP". No obstant això, ha apuntat que sap "per experiència" que al PP "cal subjectar-lo molt ferm quan s'arriba a un pacte de Govern".

Sobre aquest tema, ha apostat per aconseguir en la Comunitat Valenciana un acord com a Andalusia, però ha advertit: "quan hàgem d'arribar a un pacte, com no ens fiem, tot ha d'estar molt ben explicat i tot signat".

Per contra, davant la possibilitat d'arribar a un acord amb el PSPV, ha subratllat que "dos no ballen si un no vol". En aquest sentit, ha indicat que el cap de llista al Congrés per València, José Luis Ábalos, "podrà dir el que li dóna la gana" però ha recalcat que, com ha dit "milers de vegades", no pactarà amb 'el PSC valencià' perquè el també secretari d'Organització del PSOE ha mostrat "per activa i per passiva la seua preferència pel nacionalisme i el populisme".

Preguntat per si li agrada el PP que porta de tornada a l'expresident José María Aznar, ha replicat: "A mi no m'agrada el PP, no m'agrada el PSOE, però el nostre partit ha demostrat ser capaç de negociar amb els partits constitucionalistes". Amb tot, ha assenyalat que en la Comunitat Valenciana hi ha "un horitzó molt semblant" a l'anunciat a nivell nacional i ha insistit que no signarà "mai" un pacte amb el 'PSC valencià'.MOS DE 750 MILIONS

D'altra banda, s'ha compromés a donar "un mos" a la Generalitat per a estalviar 750 milions d'euros que destinarà a la sanitat i educació públiques i a la discapacitat i dependència. La primera mesura per a aconseguir-ho serà reduir el nombre de conselleries de deu a set.

En concret, elimina la de Transparència, aglutina Presidència amb la de Justícia, la d'Hisenda amb Economia, junta Infraestructures amb Medi Ambient mentre que crea un departament únic d'Agricultura. Així mateix, ha rebutjat seguir "el penós espectacle" del 'mestissatge' del Botànic si arriba a un acord per ser "ineficient" i en el cas que es creara una vicepresidència s'inclourà en una de les conselleries.

A més, canvia el nom de les conselleries restants de manera que Sanitat Universal i Salut Pública es queda en Sanitat; Educació, Investigació, Cultura i Esport en Cultura, Educació i Esport; i Igualtat i Polítiques Inclusives en Serveis Socials. Cantó ha justificat el canvi de denominació perquè la denominació del Botànic "llancen un missatge polític que no porta a cap costat" i ell no vol "propaganda".

Cantó ha presentat el primer estalvi de 80 milions que s'aconseguiria amb quatre mesures. La primera regular "el milió d'euros del pressupost autonòmic que Ximo Puig pot gastar sense cap control" i que permetria contractar 18 metges a temps complet.

A més, reduiria en 69 els 184 càrrecs actuals amb un estalvi de tres milions i acabaria amb l'externalització del procés de recaptació d'impostos, que en passar a ser assumits pels funcionaris, estalviaria altres 25 milions.

Així mateix, estalviaria altres 49 milions amb l'eliminació de la conselleria de Transparència. Cantó ha aclarit que l'estalvi dels 750 milions restants els anirà concretant durant la resta de campanya.

Arxivat a:

Destacats