Cantó:"Cs presenta una llista cent per cent lliure de polítics professionals per a liderar el canvi" a la Comunitat

Guardar

canto_cs
canto_cs

El candidat de Cs a la Presidència de la Generalitat, Toni Cantó, ha destacat aquest dimarts que presenten una llistes a les eleccions autonòmiques "cent per cent lliure de polítics professionals" per a "liderar el canvi que necessita" la Comunitat Valenciana davant del govern de "la corrupció, dels amiguets i la vergonya" del PP i a l'actual tripartit de "les trinxeres ideològiques, del pancatalanisme i dels col·locats".

Cantó ha fet aquestes declaracions després d'una realitzar-se una foto amb la candidatura autonòmica de Cs, que a València la completa Ruth Merino, Mamen Peris, Carlos Gracia i Jesús Salmerón, a Alacant està encapçalada per María Quiles i segueix amb Yaneth Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez Ortega i Fernando Llopis. I la de Castelló l'obri Mercedes Ventura i la completen Cristina Gavarda, Eduardo del Pozo, Vicente Fernández i David Luis López.

Sobre aquest tema, ha incidit que davant del Govern del tripartit, que "té gent que s'atreveix a dir 'Go home' a una inversió de més de 800 milions --en referència al tuit del director general de Comerç a Intu Mediterrani-- i dir que el capitalisme del lliure comerç és l'enemic de la humanitat", Cs presenta un equip d'economistes, enginyers i professors universitaris i d'institut que "van a ajudar a ajudar a presentar el seu projecte" per a modernitzar la Comunitat Valenciana.

Així, ha ressaltat que el programa de Cs, que aniran desgranant en els pròxims dies, permetrà donar "un gran mos" a l'administració pública que "no deixa d'engreixar amb burocràcia, greix caríssim que no serveix de res o amb col·locats. Per contra, ha recalcat que el seu partit "deixarà arrere els barracons i les vergonyoses llistes d'espera".

D'aquesta manera, ha incidit que davant del president de la Generalitat, Ximo Puig, o el president de les Corts, Enric Morera, que "porten més de 30 anys vivint de la política", Cs té "una llista transparent que no vol vividors de la política ni vol independentistes" sinó "gent professional lliure i amb experiència que s'acosta a la política i que sap què és muntar una empresa i cotitzar a la Seguretat Social".

Així mateix, ha ressaltat que presenta una llista de "manera clara i transparent" i "no com altres partits que estan amagant les seues fins a l'últim dia perquè no ens assabentem a quina fundació o quin passat extremista tenen".

RENOVACIÓ

Cantó, sobre els pocs diputats que repeteixen en les llistes, ha comentat que Cs entrarà "amb més força" i seran "més" els candidats que finalment tinguen escó del que es pensa i en qualsevol cas ha afirmat que comptarà amb l'"àmplia experiència" parlamentària dels companys que no repeteixen.

Sobre aquest tema, ha explicat que Emilio Argüeso i Juan Córdoba han decidit "dedicar-se estrictament a la part orgànica" perquè el partit ha crescut "molt" i és "un desafiament que precisa de plena ocupació" mentre que hi ha uns altres com Toni Subiela i Mari Carmen Sánchez es dedicaràn també al partit però encapçalant partits municipals. Cantó ha reconegut a tot ells el seu treball i als qui encapçalen llistes municipals els ha desitjat "sort".

Destacats