Cantó (Cs) exigeix el compliment de la sentència sense indults: "Els polítics no hem d'estar per damunt"

Guardar

canto_arxiu
canto_arxiu

El líder de Ciutadans (Cs) a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha exigit el compliment "íntegre i sense indults" de la sentència del Tribunal Suprem als independentistes catalans, "en igualtat de condicions que la resta de presos".

"Els polítics no hem d'estar per damunt de la resta dels ciutadans; és una irresponsabilitat total", ha recalcat sobre la sentència als impulsors de l'1-O, que condemna l'ex-vicepresident de la Generalitat de Catalunya Oriol Junqueras a 13 anys de presó, a 11 anys i mig a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i a nou anys a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, entre d'altres.

Cantó ha defès en declaracions als mitjans a Les Corts el "màxim respecte a les decisions judicials, com no pot ser d'una altra manera", i ha cridat a "intentar, entre tots, garantir que no hi haja indults".

Ha criticat, per contra, que el president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, "s'ha negat en reiterades ocasions" a comprometre's al fet que no els indultarà, per la qual cosa li ha urgit al fet que es pronuncie "ara que ja hi ha sentència".

També ha rebutjat que els presos independentistes siguen "objecte d'uns privilegis dels quals no pot gaudir cap altre intern", per la qual cosa ha reclamat "que es complisca la sentència íntegra i la complisquen en igualtat amb la resta dels presos".

En clau autonòmica, ha manifestat la seua "tristesa, no sorpresa" en veure com "des de partits del Govern valencià s'està posant en dubte la democràcia espanyol", en parlar "com parlen alguns diputats de Compromís de 'presos polítics', posar en dubte la sentència o dir que s'ha de fer política quan algú se salta la llei".

Destacats