Camps, després de declarar com a imputat en l'Audiència Nacional: "Tot és una creació, un relat que no poden trencar"

Guardar

camps_audiencianacional
camps_audiencianacional

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha afirmat en eixir de la seua declaració com a imputat en l'Audiència Nacional per contractes a la trama Gürtel que aquesta situació obeïx a "una creació", ja que "des de l'Esquerra" es "va crear un relat i no poden trencar-ho" perquè interessa per a mantindre-li allunyat de la política i el PP, el seu partit, assenyalat per corrupte.

Eixa és l'explicació de Camps per a les imputacions que li han portat davant el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, José de la Mata, en relació a la contractació amb Orange Market de contractes de la Generalitat Valenciana que ell presidia, com el de l'estand de l'administració en Fitur 2009.

"He estat imputat en algunes causes, seguisc imputat en altres més i el que intente explicar és que açò és una creació, un relat construït hàbilment --i cal donar l'enhorabona a qui ho va pensar--, per a donar la sensació de que jo anava a la presidència de la Generalitat a fer coses que no es corresponien amb el que realment em preocupava", ha assenyalat en declaracions als mitjans.

Segons ha afirmat, "es va crear un relat i no poden trencar-ho". "És necessari per a seguir fent possible que jo no torne a la política i que el meu partit seguisca arrossegant una imatge de corrupció que no es correspon", ha assenyalat, per a defendre que durant la seua presidència "tot el que es va fer, es va fer bé, i no hi ha ni una dada, ni prova ni circumstància que varie" eixa afirmació.

"JO NO HE CANVIAT D'OPINIÓ"

Sobre el fet que alguns col·laboradors i companys de gestió, com Ricardo Costa, li estiguen assenyalant ara davant el jutge com a responsable de les adjudicacions objecte de la investigació, Camps s'ha limitat a apuntar que "porten 10 anys dient just el contrari" i si "en les últimes 48 hores per circumstàncies personals" han "volgut canviar d'opinió", és cosa seua. "Jo no he canviat d'opinió", ha resolt.

Preguntat en particular per Álvaro Pérez, 'el Bigotes', ha reconegut que li coneixia perquè "organitzava els actes del partit" però ha incidit que la seua relació no era d'amistat malgrat l'àudio de la conversa telefònica gravada un 24 de desembre en la qual es referia a ell com "amiguet de l'ànima". Ací va nàixer, en la seua opinió, eixe relat artificial construït entorn de la seua persona, intentant "destruir i ridiculitzar".

A més, ha dit que "no hi ha fil conductor que valga" entre ell i 'el Bigotes', tampoc el que fóra conseller i portaveu de la Generalitat Esteban González Pons, que segons la declaració de Pérez, va ser qui va donar el primer contracte a València a Orange Market.

"Esteban González Pons és un polític exemplar i extraordinari", ha destacat, per a apuntar que als dos els agrada "la convicció pel treball polític i la serietat i treballar pels ciutadans" i així, "qualsevol altre tipus d'atribució o tasca no es correspon" amb la seua "forma de ser".

"Com és possible que deu anys obert en canal i ningú haja descobert ni una reunió amb policies com la de Dolores Delgado, ministra de Justícia o l'exjutgessa Baltasar Garzón on es parla de 'que bo que tingueu una xarxa de prostitució per a traure informació i extorsionar'?", ha plantejat també Camps.

Comparava així la seua situació, envoltat de mitjans de comunicació a l'eixida de l'Audiència, amb el menor "renou" que al seu juí, provoquen conductes de ministres socialistes. "Quan veig tots els dies que els polítics del PSOE tenen empreses per a amagar beneficis i jo el que tinc és la mateixa casa que tenia quan vaig entrar en la Presidència de la Generalitat i res més que això, em pregunte 'On està ací aquesta història que s'ha contat? Tot açò que es feia ací a canvi de què era?", ha plantejat.

Arxivat a:

Destacats