Camps denuncia 12 anys de persecució per jutges "socialistes" i Fiscalia: "L'estat de dret està trencat"

Guardar

camps
camps

L'expresident de la Generalitat Francisco Camps ha denunciat aquest dissabte que porta "dotze anys imputat ininterrompudament" i que ha sigut "perseguit" per part de jutges "socialistes" i una Fiscalia Anticorrupció que "no busca la veritat" sinó que "no m'escape". "En el meu cas, l'estat de dret està trencat", ha afirmat, abans d'assenyalar que denunciarà aquesta situació en els tribunals "fins al final".

Així s'ha pronunciat, en declaracions als mitjans, després que el Jutjat d'Instrucció número 5 de València haja ordenat el sobreseïment provisional de la causa oberta contra Francisco Camps i altres càrrecs per presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (FVEMF) per a la visita del Papa a la ciutat en 2006.

Camps ha lamentat que porta "dotze anys imputat ininterrompudament" des que en 2009 se li investigara pels regals de quatre vestits i ha sumat nou causes a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, de les quals queden dues obertes, segons ha recordat, i en resta queda absolt o són arxivades.

"Durant dotze anys he viscut els estius i el Nadal imputat. Sempre he estat imputat. I no saben vostés el que significa de càrrega personal, a més del dolor que va significar per a mi deixar de ser president de la Generalitat guanyat com simpre netament en les urnes", ha lamentat.

Francisco Camps ha contraposat la seua dimissió per la causa dels vestits amb l'actitud de la "quantitat de persones, càrrecs públics, polítics de PSOE, Podemos, ERC, Bildu que tenen imputacions, que estan processats i que no han dimitit absolutament res". Així, ha ressaltat el "desnivell i desequilibri" que creu que hi ha entre la seua dimissió i "el que hui està sent l'actitud política de l'esquerra valenciana i espanyola, de l'independentisme valencià-català, l'independentisme català i el basc".

L'expresident ha desgranat les nou causes i ha destacat que quatre són "a conseqüència del pacte de Ricardo Costa i Álvaro Pérez amb la Fiscalia Anticorrupció en el seu corresponent judici a Madrid sobre el pretés finançament irregular del PP", en els quals aquests han "variat a partir de 2018 completament la seua argumentació i el seu relat", amb "tot el suport de les instàncies de la Fiscalia".

"LA FISCALIA CERCA QUE NO M'ESCAPE"

Ha denunciat "la persecució" a la qual ha sigut sotmés "per part de la Fiscalia Anticorrupció". "La Fiscalia Anticorrupció respecte de mi no cerca mai la veritat, cerca que no m'escape, és una cosa curiosíssima, és una gran paradoxa. El Ministeri Públic, funcionaris de l'Estat, l'únic objectiu del qual és que no m'escape", ha asseverat l''expresident' de la Generalitat.

Ha assegurat que "continuarà barallant" per a defensar la seua "dignitat com a expresident de la Generalitat i com a ciutadà espanyol".

Camps s'ha referit a la causa de contractes menors la instrucció dels quals es va obrir en 2008 i ha al·ludit, en aquest cas, als enregistraments de "converses de Villarejo, Dolores Delgado, Baltasar Garzón, tots sent feliços i prenent vi", unes converses que situa com a "inici intel·lectual" de la investigació. A més, ha afegit que Delgado "és cap del fiscal anticorrupció" que li "persegueix".

"AIXÒ NO PANSA NI A CUBA NI A VENEÇUELA"

"Això no passa ni a Cuba ni a Corea del Nord ni a Veneçuela, que són grans dictadures, una d'elles secundada per Sánchez i Iglesias com és la de Veneçuela".

També s'ha referit a la cacera de l'exjutge Garzón amb l'exministre de Justícia Mariano Bermejo i Dolores Delgado. Ha insistit que l'exmagistrat Baltasar Garzón va ser diputat nacional del PSOE i secretari d'estat amb Felipe González. "Un jutge instrueix a un polític del PP sent socialista en una causa que té a veure amb el seu treball polític".

Igualment, ha subratllat que el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata és "un altre socialista, director general de Zapatero de Justícia en l'època en la qual s'estava instruint Gürtel", i "acaba de ser nomenat en els tribunals de la Haia, que necessita el suport i el vistiplau del govern de Sánchez i Iglesias, com, segur, premi als serveis prestats a la causa".

UNA "NOVEL·LA NEGRÍSSIMA"

Així, al seu judici, la situació és "de novel·la negra, negríssima, i una part de la novel·la també una mica rosa". "Al final aquestes qüestions són les que fan fer fallida l'estat de dret. En el meu cas l'estat de dret està trencat i, per descomptat, jo aniré fins al final".

"Aniré als tribunals a explicar el que ha passat, cosa que anuncie per endavant, la qual cosa està passant a Espanya, amb aquests jutges que són socialistes, tornen a la judicatura i una altra vegada a ser secundats pel govern socialista", ha postil·lat.

"XIMO PUIG ESTÀ EN TOTES LES MEUES CAUSES"

D'altra banda, ha assenyalat que en aquests dotze anys el president de la Generalitat, Ximo Puig, "està en totes les seues causes" i que el PSOE "ha pagat advocats" perquè li "perseguisquen" però des que Puig és president "els paguen els valencians. Ha retret que en la causa arxivada per la visita del Papa "l'Advocacia no va voler participar i han contractat a un advocat extern".

Per tot l'anterior, Francisco Camps ha ironitzat: "Imagine que me'n vaig a l'Havana o a Caracas i els dic als amics de PSOE i Podem 'fixen-se, a mi a Madrid l'Audiència Nacional m'ha instruït un socialista jutge una causa la instrucció de la qual la va començar un altre socialista l'any 2008, Baltasar Garzón, el fiscal és amic de l'extrema esquerra radical comunista de Podemos i, a més, l'acusació popular és Ximo Puig, que ocupa el lloc del qual jo vaig dimitir pels vestits".

"Fins als Castro dirien 'no m'ho puc creure, nosaltres som comunistes dictadors però fem les coses d'una altra manera, que no es note tant'", ha agregat.

En aquest punt, ha remarcat que la seua "por no és la fallida de l'estat de dret" en el seu cas sinó la "fallida del sistema que permet que aquesta relació del PSOE i Podem amb els jutges que instrueixen a la gent del PP siga tan evident". "És un escàndol", ha emfatitzat.

Camps ha assegurat que "continuarà barallant" al costat dels seus advocats perquè les causes que li resten, la de Valmor i "la del jutge socialista de la Mata" --en al·lusió a la peça del cas Gürtel que investiga el contracte de l'estand de grans esdeveniments de Fitur en 2007-- per a veure si "arriben a bon port al qual han arribat les altres set".

Destacats