Calero afirma que s'analitzaran els vídeos dels incidents després de la concentració per Hasél

Guardar

manifestacion hasel
manifestacion hasel

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha afirmat que es visualitzaran els vídeos dels incidents que es van produir el dimarts després de la concentració a València per Pablo Hasél per a "analitzar en profunditat el que ha passat o no ha passat" i ha rebutjat dimitir.

Sobre els qui demanen que deixe les seues funcions com a delegada, ha afirmat: "Estan en el seu dret de demanar la meua dimissió, però per descomptat no entra en els meus càlculs donar-los eixe gust". Així ho ha manifestat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de l'informe Cumpliendo 2020.

Respecte a l'actuació policial, Calero ha defensat que no va haver-hi tirs de pilotes de goma, sinó que va haver-hi "contenció", i ha explicat que després d'actuacions d'aquest tipus "sempre analitzen el que ha pogut passar". Així, ha indicat que han demanat un informe a la policia de l'ocorregut.

De fet, "després de veure el que ha passat a Barcelona i Madrid", la delegada ha mostrat la seua "satisfacció" perquè ací "no vam arribar a més". En aquest sentit, ha defensat que els disturbis "no porten a cap lloc" i que en la concentració "no va haver-hi cap problema".

"El que no pot ser és que hi haja grups que vulguen saltar-se totes les normes", ha manifestat, ja que "va haver-hi un grup que es va voler saltar les normes": "No es pot convertir una concentració en una manifestació. Si es vol fer una manifestació, es demana (autorització) per a una manifestació".

Sobre aquest tema, "davant la previsió de noves concentracions", Calero ha demanat "tranquil·litat i responsabilitat", ja que "no es guanyen drets amb la crispació". En aquest sentit, ha defensat el dret de concentració i de realitzar protestes, però s'ha preguntat: "Si el que es vol manifestar és que Hasél ha d'estar fora de la presó, quin sentit té muntar eixos disturbis?".

Arxivat a:

Destacats