Bravo trasllada als alcaldes i alcaldesses afectats per Filomena que la Generalitat buscarà finançament per a esmenar els efectes de la borrasca

La majoria dels danys afecten camins rurals i mobiliari urbà pel qual es convocarà una reunió amb la Conselleria d’Agricultura per a avaluar els danys i a obrir una línia d’ajudes per als municipis

Guardar

bravo ep
bravo ep

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat l'esforç dut a terme pels efectius de la Generalitat durant l'episodi de forts nevades registrat des del 7 de gener en la Comunitat Valenciana.

En una reunió telemàtica mantinguda amb els alcaldes i alcaldesses de Vistabella, Benassal, Begís, Ademús, Toixa, Benaixeve, Vilafranca, Camporrobles, Sinarques i Xera per a fer balanç, Bravo els ha traslladat que la Generalitat buscarà finançament per a esmenar els danys en el mobiliari urbà i els camins rurals que s'han vist afectats pel temporal. Per a això, l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències (AVSRE) convocarà una reunió amb responsables de la Conselleria d'Agricultura perquè s'avaluen els danys i obrir una línia d'ajudes per als municipis.

El dispositiu especial d'Emergències s'ha desactivat després de tretze dies de treballs intensos. Aquest matí s'ha retirat també el nivell 0 -el més sota previst en el pla d'emergències -en totes les comarques afectades per les nevades. La titular d'Interior ha explicat que des de l'inici del temporal el 7 de gener fins al dia 19, l'Agència ha coordinat 120 actuacions relacionades amb la borrasca Filomena, la majoria a la província de Castelló i l'interior de València. En aquest període, el telèfon d'emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut 4.706 crides i ha gestionat 3.481 incidents relatius l'episodi de nevades intenses i la posterior onada de fred.

El Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat ha realitzat més de 200 actuacions. Gairebé la meitat van ser a Castelló i la resta a l'interior de València i d'Alacant. Aquest cos va ser clau en la intervenció que va desbloquejar, al costat de la Guàrdia Civil, la carretera CV-770 en la Serra d'Aitana, on més de 300 vehicles els ocupants dels quals havien acudit a veure la neu impedien greument el treball de la maquinària de neteja.

Per part seua, el Consorci de Bombers de Castelló va realitzar 34 rescats a unes 50 persones que havien quedat atrapades en els seus vehicles o cases a causa de la neu. El Consorci de Bombers de València va participar en 28 serveis i el Consorci de Bombers d'Alacant va realitzar altres 7 intervencions d'aquest tipus. La maquinària coordinada per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha permés la neteja de més de 8.500 km de vies i l'esplai de més de 800 tones de sal i salmorra. La Generalitat ha coordinat un dispositiu de més de 600 efectius i 164 vehicles en un temporal de neu i fred que s'han saldat "sense massa incidents ressenyables".

Arxivat a:

Destacats