Bravo recapta el suport dels operadors jurídics per a posar en marxa un pla de xoc per a reduir l'embós judicial provocat per la pandèmia

Guardar

bravo-archivo
bravo-archivo

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha recaptat aquest dimarts el suport dels operadors jurídics de la Comunitat Valenciana per a posar en marxa "com més prompte millor" el pla de xoc per a reduir l'embós judicial provocat per la pandèmia de la COVID-19.

Aquesta iniciativa de la consellera va ser presentada el passat 12 de desembre en la Comissió Mixta que reuneix a la Generalitat amb el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) perquè siga estudiada per la Sala de Govern de l'alt tribunal.

En una reunió telemàtica amb representants dels col·legis d'Advocats, de Procuradors i de Graduats Socials de les tres províncies, Bravo ha rebut el suport del 'Pla Reactiva Justícia COVID-19 2021' per al qual la Generalitat està disposada a aportar 2,2 milions d'euros. La iniciativa va ser traslladada fa deu dies a la Sala de Govern del TSJCV que ha d'aprovar-la abans d'elevar la proposta al Consell General del Poder Judicial i al Ministeri de Justícia.

Tal com ha explicat Bravo als i les representants dels operadors jurídics valencians, es tracta d'"un pla específic per a les jurisdiccions socials i el Civil per a reduir els temps d'espera", ja que "hem de corregir que s'estiguen realitzant assenyalaments de judicis per al 2022 i, si no es fa alguna cosa, els terminis d'espera seran completament inacceptables".

D'aquesta forma, "s'han de potenciar les jurisdiccions Civil i Social a València i Alacant i la Mercantil a Castelló", ha dit la consellera. Per a això, a València es destinarien 10 jutges/zas de reforç, 5 lletrats/as de l'Administració de Justícia (LAJ) i 22 funcionaris/as. Per a Alacant, es plantejaria el desplegament de 7 jutges/zas, 4 LAJ i 16 funcionaris/as, mentre que per a Castelló es preveuria l'enviament d'1 jutge/a, 1 LAJ i tres funcionaris/as.

Gràcies a aquests reforços, s'estima que els jutjats de la província de València podrien resoldre al voltant de 3.600 assumptes de la jurisdicció social i 2.400 de la civil durant el primer semestre de 2021. En el cas dels partits judicials alacantins, es preveu la resolució de 2.400 assumptes socials i altres 1.800 civils. Per part seua, per a Castelló es planteja que el reforç en el Mercantil resolga entorn dels 400 assumptes.

Amb aquesta iniciativa es pretén "reagendar el calendari judicial perquè els temps d'espera siguen raonables" ha dit la consellera que ha especificat que aquest pla és "independent de l'acció dels tres jutjats COVID-19 que entraran en funcionament el pròxim 1 de gener en cada capital de província", segons Bravo.

Aquests reforços se sumarien a les noves unitats judicials especialitzades en assumptes relacionats amb la COVID-19 de les jurisdiccions socials, el Civil i el Mercantil i que entraran en funcionament el pròxim 1 de gener en cada capital de província. Per a la seua posada en marxa s'ha invertit un total de 800.166 euros i estaran atesos per una plantilla conjunta de 27 persones. En aquests nous jutjats es preveu la resolució d'uns 20.000 casos al llarg de l'any que ve.

Arxivat a:

Destacats