Bravo diu que el requisit lingüístic s'inclourà de forma "ordenada, amb garanties i proporcionalitat a la funció"

Guardar

Posesion consellers-4
Posesion consellers-4

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha afirmat aquest dimecres que la incorporació del requisit lingüístic per a l'accés a la funció pública es farà "de forma ordenada, amb garanties i acordant els nivells amb una proporcionalitat necessària a la funció que es desenvolupa".

Així s'ha pronunciat en resposta a la pregunta parlamentària formulada durant el ple pel diputat de Ciutadans Vicente Fernández sobre com influirà el requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública Valenciana.

Sobre aquest tema, la consellera ha explicat que la Comunitat té dues llengües oficials i té l'obligació de garantir "el servei a la ciutadania i que no hi haja cap ciutadà que no puga dirigir-se a ella en la seua llengua", siga com siga de les dues, i "posar fi a la discriminació que molts valencians han patit".

El requisit, ha dit, anirà incorporat a la norma amb rang legal i el desenvolupament dels nivells per a complir aqueixa proporcionalitat es realitzarà a través del reglament.

"A mi no m'agrada parlar de requisit, m'agrada parlar de drets de la ciutadania i la Llei de Funció Pública garantirà que tots els valencians puguen relacionar-se amb l'administració en la llengua que desitgen", ha indicat, per a contestar al diputat que aqueix requisit "influirà a tindre una administració que estarà treballant al servei de tots els valencians, moderna i eficaç".

Ha recordat que la Constitució estableix que ningú pot ser discriminat per raó de la seua llengua i "no es pot admetre en aquesta comunitat que hi haja un valencià que es dirigisca a l'administració i que no hi haja un funcionari que no puga respondre-li en la seua llengua".

També ha assenyalat que la Llei d'Ús i Ensenyament garanteix que les relacions amb l'administració seran en la llengua que la persona desitge i que el Tribunal Constitucional "no ha declarat inconstitucional cap Llei de Funció Pública" a Catalunya, País Basc, Galícia o Balears, on aqueixa capacitació lingüística s'exigeix com a requisit d'accés a la funció pública.

El diputat de Cs, no obstant això, ha instat al Consell a respectar la Constitució en els seus articles 14 i 23 i ha apuntat que aqueix requisit és "un element discriminatori entre aspirants" a la funció pública valenciana. "S'estan plegant als seus socis nacionalistes", ha advertit, i "li estan girant l'esquena als valencians castellanoparlants".

Destacats