Bravo destaca que els 50 milions invertits a modernitzar els jutjats han situat a la Justícia 'com a prioritat' en la Comunitat Valenciana

La consellera ha rebut el premi 'Puñetas Periféricas' per l'impuls a la digitalització de l'Administració de Justícia en la Comunitat Valenciana

Guardar

La consellera Gabriela Bravo ha rebut el premi 'Puñetas Periféricas'
La consellera Gabriela Bravo ha rebut el premi 'Puñetas Periféricas'

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que gràcies a un pressupost del voltant de 50 milions d'euros per a la digitalització i modernització dels jutjats, en la Comunitat Valenciana s'ha posat a la Justícia "en el centre de l'agenda política" i que "siga una prioritat" com a mostra el fet que durant l'any 2020 i aquest 2021 i en els quals es van dur a terme més de 40.000 telejudicis.

Així s'ha expressat la consellera després de rebre el premi "Puñetas Periféricas" per part de l'Associació de Comunicadors i Informadors Jurídics aquest dimarts a Madrid. Aquest col·lectiu ha premiat a Bravo per "el seu impuls a la gestió telemàtica de la Justícia que ha implantat la seua conselleria en la comunitat autònoma".

Durant la seua intervenció, la consellera ha compartit el premi amb "tot l'equip de la Conselleria" i, especialment, amb el personal de la Direcció General de Modernització de la Justícia amb la seua directora, Àngels Bixquert, al capdavant, així com amb el Servei d'Informàtica que coordina Chema Alcamí.

D'altra banda, Bravo ha volgut dedicar el premi a jutges, jutgesses, fiscals, personal dels jutjats i als operadors jurídics valencians "perquè tot el realitzat per a transformar, en aquests sis anys, l'Administració de Justícia ha sigut per a ells i elles; per a facilitar el seu treball que és essencial per a un Estat de Dret com el nostre".

Les polítiques per a modernitzar la Justícia en la Comunitat Valenciana han suposat una inversió, des de fa sis anys, que ronda els 50 milions d'euros. Entre les iniciatives que s'han dut a terme destaquen els 16 milions d'euros per a implementar el nou sistema de gestió processal i l'Expedient Judicial Electrònic. Altres 11 s'han invertit per a posar en marxa la plataforma Aurea mentre que van ser necessaris altres 5,4 milions per a habilitar 6.100 connexions VPN per al treball remot reforçat per 1.700 ordinadors portàtils per a jutges, jutgesses, fiscals, LAJS i personal de Justícia. A més, s'han invertit 5 milions per a aplicacions d'interoperabilitat com la cita prèvia i la seu judicial electrònica i 1,6 milions per a la digitalització dels jutjats de pau.

La consellera ha assegurat que, "gràcies a tot aqueix treball, quan la Covid-19 va canviar les nostres vides, la Comunitat Valenciana estava preparada" per a pal·liar els seus efectes i aconseguir que l'Administració de Justícia "no es parara".

Finalment, la consellera ha recalcat la "importància de la Justícia i els mitjans de comunicació" perquè "tots dos caminen de la mà i treballen per a millorar la qualitat democràtica de la ciutadania i de les institucions de manera que tots i totes siguem millors i puguem exercir els nostres drets en llibertat perquè sense Justícia no hi ha democràcia i sense periodisme, tampoc".

Arxivat a:

Destacats