Bravo anuncia una inversió de 27 milions en modernització tecnològica fins a 2024 per a posar fi al paper

Els projectes Just@cv i Scriba-i implicaran la renovació del sistema de gestió processal i d'enregistrament de les sales de vistes

Guardar

200905_Foto_Justicia_Legaltech_2_(3)
200905_Foto_Justicia_Legaltech_2_(3)

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que el seu departament durà a terme una inversió de 27 milions d'euros, a partir del pròxim mes de desembre, i al llarg dels següents tres anys, que permetrà aconseguir l'objectiu del "Paper Zero" en els jutjats valencians amb la implantació definitiva de l'expedient digital que substituirà als lligalls.

Així ho ha anunciat aquest divendres durant la seua conferència de clausura de la III Jornada Legaltech, organitzada per la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats de València, les universitats Cardenal Herrera-CEU i Catòlica Sant Vicent Màrtir, la Fundació Mutualitat de l'Advocacia i les empreses Varona i Alastria.

Durant la seua intervenció, Gabriela Bravo ha explicat que el seu departament portarà a terme a partir del pròxim mes de desembre una inversió de 27 milions d'euros "que permetrà fer un salt qualitatiu cap a la digitalització de la Justícia".

Aquest programa de millores en modernització tecnològica de les seus judicials de la Comunitat Valenciana s'ha plantejat sobre dos pilars. En primer lloc, el projecte Just@cv per a la renovació del Sistema de Gestió Processal i la implantació de l'expedient digital que substituirà al paper.

Ara mateix està a punt d'acabar el procés de licitació del projecte pressupostat en 15,9 milions d'euros i que començarà a desplegar-se el mes vinent de desembre en un procés que conclourà a la fi de l'any 2024.

En segon lloc, el projecte Scriba-e que, s'executarà en el primer semestre de 2021, per a la posada en marxa del nou sistema d'enregistrament de vistes i de presentació telemàtica de documents processals i que suposarà una inversió d'11,1 milions d'euros

Aquesta aposta per la renovació tecnològica se suma a la realitzada durant la passada legislatura quan, segons ha explicat Gabriela Bravo, el Consell va entendre que era prioritària una actuació d'emergència per a renovar la pràctica totalitat del parc informàtic dels jutjats valencians.

Per això, hem invertit 5,2 milions d'euros en la millora del parc tecnològic". Gràcies a aquesta iniciativa, ara es compta amb els mitjans tecnològics necessaris per a "escometre aqueix gran projecte que serà una realitat en 2024 com és l'erradicació del paper en els nostres tribunals".

La consellera també ha explicat que, a causa de la COVID-19, s'han celebrat des del mes de maig passat els primers judicis telemàtics. En aquest sentit, aquesta modalitat suposa "una gran oportunitat per a les jurisdiccions civils i del Contenciós-Administratiu, així com en els jutjats de clàusules-sòl".

No obstant això, ha advertit que per a la seua generalització "serà necessària més formació" entre els operadors jurídics així com "canvis en les formes de treball" en un model "obsolet" que afecta els drets de la ciutadania.

Arxivat a:

Destacats