Bonig: "No hi ha raó tècnica ni sanitària per a la reversió de l'hospital de Torrevieja"

Guardar

foto torrevieja
foto torrevieja

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat hui que "no hi ha raó tècnica ni sanitària per a escometre la reversió de l'hospital de Torrevieja, l'única cosa que hi ha és sectarisme".

Bonig ha visitat hui l'hospital al costat del president del PP de la província d'Alacant, Carlos Mazón; l'alcalde de la localitat, Eduardo Dolón i el portaveu de Sanitat del GPP en Les Corts, José Juan Zaplana, on s'ha reunit amb representants del comité d'empresa del departament de Salut.

La presidenta del PPCV ha afirmat que la postura del seu partit és clara: "no a la reversió". "A l'octubre es va dir per part de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que s'anava a fer la reversió de l'hospital, sense consens, sense criteris tècnics ni sanitaris, per pur sectarisme", ha assenyalat. Sobre aquest tema, Bonig ha recordat que la fórmula publicoprivada "és fonamental" i que l'hospital de Torrevieja, al costat del Vinalopó, són, segons la Sindicatura de Comptes, els més eficaços de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha recordat que l'hospital de Torrevieja ha rebut reconeixements per la seua bona gestió. "Cal reivindicar quan es fan les coses bé, i aquest és un model d'èxit. L'única cosa que hi ha per a justificar la reversió és molta ideologia i enmig d'aquesta crisi sanitària no ens hem de portar pel sectarisme", ha insistit.

La presidenta del PPCV ha assenyalat que el president Puig "compta amb el suport del PPCV per a no fer aquesta reversió, perquè com han manifestat els professionals sanitaris el que funciona bé no cal canviar-ho". "Si Puig no troba el suport dels seus socis, li oferisc el suport del PPCV perquè no duga a terme la reversió i perquè es puguen complir totes les condicions i inversions que la concessionària ha establit, perquè es garantisquen els més de 1.200 llocs de treball i que la Vega Baixa continue tenint un sistema que ofereix una sanitat pública, gratuïta i de la millor qualitat".

Respecte a la reunió, la dirigent popular ha manifestat que l'objectiu és "escoltar els treballadors i a traslladar les seues iniciatives a Les Corts". "Barceló va anunciar la reversió, però ni ella ni Puig han vingut a parlar amb els treballadors i a dir-los quin serà el seu futur laboral, les seues condicions de treball, la fórmula jurídica en virtut de la qual es farà la reversió", ha manifestat.

Bonig ha recordat que fa uns mesos va visitar també l'Hospital de la Ribera "i unànimement els treballadors van dir que la reversió havia sigut perjudicial per a la qualitat assistencial que es prestava als ciutadans i per als drets dels treballadors". "Puig té l'última paraula, que no faça cas a la part més ideologitzada del seu Govern. Aquest és un model d'èxit que cal reconéixer i agrair i si segueix avant amb la reversió, des del PPCV plantarem batalla política a Les Corts", ha afegit.

Bonig també ha indicat que si és presidenta de la Generalitat farà de la Comunitat "un gran clúster sanitari, de reconeixement als professionals sanitaris, de formació i de la col·laboració publicoprivada. Aquest és un model d'èxit que cal exportar".

Destacats