Bonig insta a Puig a "trencar amb els separatistes de Compromís"

Guardar

bonig_campaña
bonig_campaña

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha instat al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, a "trencar l'acord de govern amb els separatistes de Compromís després de la seua petició de demanar l'amnistia dels polítics presos condemnats per atemptar contra l'ordre constitucional".

Ací ha respost Bonig davant la decisió del Bloc --partit majoritari de la coalició Compromís-- "de sol·licitar l'amnistia dels polítics presos condemnats per atemptar contra l'ordre constitucional". "Aqueixos que demanen l'autodeterminació i el dret a decidir són els que hui governen en la Generalitat Valenciana", ha asseverat en un comunicat.

Per a Bonig, l'"únic responsable" del "gradual procés de catalanització que està patint la Comunitat Valenciana és Ximo Puig". "És qui ha format govern amb els quals volen aplicar el mateix full de ruta rupturista ací, la mateixa que s'ha aplicat a Catalunya i que ha desembocat en l'actual situació", ha lamentat.

La líder 'popular' ha assenyalat que Puig "és qui ha entregat l'educació al Bloc dirigit per Marzà, qui va dir que sense València no hi ha independència i que acumula 40 sentències en contra per atemptar contra la llibertat de les famílies a l'hora de triar l'educació i la llengua en la qual volen que siguen educats els seus fills".

"Puig també és qui ha posat una televisió pública dominada per Compromís al servei del procés de catalanització. És qui dóna ajudes sistemàticament a associacions que promulguen la secessió i la ruptura amb Espanya", ha continuat.

"PUIG ÉS L'ÚNIC RESPONSABLE I CULPABLE"

En aquesta línia, Bonig ha manifestat que "l'únic responsable i culpable de la situació ací és Puig, que deuria no sols cessar a Nomdedéu, un càrrec del seu govern que va acusar la policia d'infiltrar-se i produir els altercats de carrer, sinó també trencar amb aquells que no respecten l'ordre constitucional".

"El PSOE ha de decidir si està amb els constitucionalistes o si prefereix, com el senyor Sánchez a Catalunya, que governa en 40 ajuntaments amb els separatistes o a Navarra amb els proterroristes de Bildu", ha afegit.

Finalment, ha censurat que "Puig és el responsable que en la Comunitat Valenciana s'estiga seguint el mateix procés de catalanització que es va iniciar a Catalunya" i ha denunciat que el 'president' de la Generalitat "manté a la gent del Bloc i subvenciona a les entitats catalanistes". "Puig ha de trencar aqueix acord de govern si realment cree en la Constitució i en l'ordre constitucional", ha defensat.

Arxivat a:

Destacats