Bonig: "El PPCV vertebrarà la seua acció política aquest 2021 en defensar la llibertat, reforçar la Sanitat i els serveis socials i impulsar la reactivació econòmica"

Proposa a Puig en aquest 2021 "tirar endavant" un gran Pacte Educatiu que defense la llibertat i protegisca al sistema valencià de la imposició i el sectarisme

Guardar

Bonig-Puig
Bonig-Puig

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) vertebrarà la seua acció política en aquest 2021 des de tres eixos fonamentals: defensar la llibertat en tots els fronts, el reforç de la Sanitat i la Política Social i la reactivació econòmica.

Així ho ha avançat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig qui ha afegit que, davant el "desastre" de gestió econòmica, sanitària i social del president de la Generalitat, Ximo Puig, "el PP es presenta com l'única alternativa seriosa. A pesar que Puig no vol consens, ni diàleg ni acords, nosaltres continuarem sent responsables i tendint-li la mà".

D'aquesta manera, Bonig ha assenyalat que el PPCV defensarà la llibertat en tots els aspectes, "una llibertat que està sent compromesa per Ximo Puig i els seus socis de Govern i que cal protegir" davant les seues imposicions i davant l'entrada en vigor de la llei Celaá. "Ningú entén que els pares no puguen tenir llibertat a l'hora de triar l'educació que volen per als seus fills ni que el valencià es convertisca en un motiu de confrontació permanent com vol el Botànic", ha assenyalat al mateix temps que ha indicat que "cal respectar la realitat lingüística de la Comunitat des de l'acord, no des de la imposició".

Davant aquesta situació, la presidenta del PPCV ha proposat al president l'ajuda dels populars per a tirar endavant un gran Pacte Educatiu en la Comunitat Valenciana que respecte la llibertat, la igualtat d'oportunitats i protegisca al sistema educatiu valencià de la imposició i el sectarisme.

Reactivació econòmica

A més, Bonig ha assenyalat que el PPCV treballarà des de tots els àmbits per a contribuir a la reactivació econòmica de la Comunitat Valenciana, és "fonamental injectar liquiditat en vena tots els sectors, sobretot als més afectats per la pandèmia, al turisme, els autònoms, la xicoteta i mitjana empresa, la restauració i l'hostaleria, l'oci nocturn...".

Per a això, és necessari, ha explicat, "acabar amb els quiosquets i la sobredimensió política del Consell, amb l'alt nombre d'endolls i alts càrrecs i amb la pujada de sous del Consell en plena pandèmia i destinar-ho a l'economia activa" però "no amb anuncis, sinó amb realitats".

"Ens deixarem la pell a defensar la Sanitat que es mereixen els valencians"

Així mateix, Bonig ha avançat que el PPCV "es deixarà la pell" en defensar la Sanitat i la Política Social "que es mereixen els valencians", una Sanitat i uns serveis socials que sofreixen "les conseqüències de la deriva i el caos de gestió de Ximo Puig". Per a això, la labor dels populars se centrarà en defensar el reforç dels serveis socials i de la Sanitat valenciana. "Ja hem elaborat un Pla de reforma de l'Atenció Primària amb un projecte que valora aquest pla en 450 milions d'euros, només cal posar-ho en marxa, però això, està en la teulada de Ximo Puig".

A més, el PPCV proposa blindar el pressupost sanitari perquè tots els diners de la Sanitat vagen a la salut dels valencians i no es lleve per a altres partides. En aquesta línia, ha defensat la construcció d'un nou centre soci-sanitari a la Ribera Baixa que "descongestione les dues comarques després que l'hospital d'Alzira haja col·lapsat; és necessari resoldre l'escassetat de plantilles, els problemes dels MIR, les llistes d'espera i el suport als professionals que ho estan donant tot en aquesta pandèmia".

"En aquests moments difícils els valencians, alacantins i castellonencs necessitem estar tots junts perquè només junts sortirem d'aquesta", ha afegit.

Destacats