Bonig diu que la base per a qualsevol pacte és que se sustente en un projecte polític important

Guardar

bonig_castellon
bonig_castellon

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat aquest dimecres que la base per a qualsevol pacte "és que se sustente en un projecte polític important".

"Sempre he dit que no tinc cap problema a pactar amb Ciutadans, sempre que es pacte un projecte polític important, i de fet crec que aquesta situació que ha dit el senyor Rivera ens sembla bé, però la llàstima és que ho haja fet quan estan ja estan tancades les llistes", ha afegit.

Bonig ha realitzat aquestes declaracions a Castelló, on ha visitat les 'bodegues' que organitzen els mitjans de comunicació en ocasió de les festes de la Magdalena, en ser preguntada per l'oferiment d'Albert Rivera (Ciutadans) al president del Partit Popular, Pablo Casado.

La presidenta del PPCV ha indicat que el seu partit "té clar amb qui pactarà" i quines són "les línies roges", i ha subratllat que "en tot el que siga bo per als valencians ací estarà el PP". "Crec que hem donat garanties que aquest partit està al costat de les coses bones dels valencians", ha agregat, recordant que ella mateixa ha oferit al llarg de la legislatura diversos pactes al President de la Generalitat, Ximo Puig.

PROPOSTA DE PACTE A PUIG

"Jo li vaig proposar un pacte a Puig al febrer 2016, i el vull recordar perquè en aquesta legislatura s'ha parlat molt de pactes, però la realitat és que el Consell del Botànic va intentar arraconar al PPCV i deixar-lo fora dels acords malgrat ser la força més votada pels valencians i per tant amb major representació en Les Corts", ha assenyalat.

Així, Bonig ha incidit que va oferir a Puig "un pacte d'inversions per a no paralitzar projectes com Alcoiinova, Intu Mediterrani o Ikea a Alacant", així com un acord en matèria educativa, "però el PSPV va preferir mantindre's en aqueixa coalició sanchista d'esquerres abans que amb el PPCV".

D'altra banda, Bonig s'ha referit a l'acte-míting d'aquesta vesprada amb l'expresident del Govern José María Aznar a València, un president, segons ha dit, "que va generar riquesa i va traure a Espanya de la ruïna en la qual l'havia deixada el PSOE de Felipe González, el mateix que va fer després Mariano Rajoy quan va traure a Espanya de la situació en què l'havia deixada Zapatero".

A més, Bonig ha anunciat que aquest cap de setmana estarà a València el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, amb motiu de la presentació del programa electoral. "Juanma Moreno ha suposat el canvi després de més 36 anys de règim socialista a Andalusia i ha obert portes i finestres, i és el mateix que passarà en la Comunitat Valenciana després del 28 d'abril", ha afirmat.

DECLARACIONS "DESAFORTUNADES"

Respecte a les declaracions que va fer aquest dimarts Puig respecte a què creu que la gent està participant molt en la Magdalena "sobretot perquè hi ha un clima favorable i de convivència", i va recordar que fa quatre anys "estàvem en un moment de crispació, en el qual la corrupció adossada al PP ens havia portat a una situació molt difícil en la Comunitat Valenciana", Bonig les ha qualificades de "totalment desafortunades".

En aquesta línia, ha subratllat que "no sé què tenen a veure temes passats que estan en els tribunals amb una festa com la Magdalena". "Afortunadament Castelló i la Comunitat Valenciana és molt més que el PSOE i si s'ha fet gran, és perquè tots els valencians l'han feta gran", ha indicat Bonig, qui ha recordat que el PP "ha estat governant la Comunitat 20 anys, amb errors, però també amb molts encerts".

Destacats