Bonig davant el processament de Trenzano: "Espere que Oltra i Puig apliquen el mateix criteri que van exigir al PP"

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat aquest divendres al president, Ximo Puig, i a la vicepresidenta, Mónica Oltra, que apliquen davant el processament del director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, "el mateix criteri que van exigir al PP" en el seu moment quan càrrecs seus van ser imputats. "Si la imputació portava el cessament, el processament ja saben el que ha de portar", ha indicat.

Així s'ha pronunciat la líder 'popular' en roda de premsa, en ser preguntada per la decisió del Jutjat d'Instrucció número 9 de València de processar a Trenzano en considerar que existeixen indicis de falta de veracitat en un document datat en 2018 en el qual va assegurar que s'havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides en 2015 i 2016 a dues empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat.

"El que va començar amb una coseta que no era res, quatre ajudes de valencià, de moment va pel tot previsible processament d'un càrrec públic del Govern de Puig que, a més, és de Compromís", ha apuntat Bonig.

No obstant això, ha assegurat que ella farà "alguna cosa que ells no van fer", referint-se a "Unides Podem, Esquerra Unida, PSPV i Compromís, sobretot la senyora Oltra" i serà "molt més legalista, educada i respectuosa" que ells amb càrrecs del PP "innocents" i amb ella mateixa en particular.

"Respectaré la presumpció d'innocència i no l'acusaré", ha assegurat, però exigeix "responsabilitats polítiques i coherència" perquè en el PP va haver-hi càrrecs que van haver de marxar "per la seua simple imputació per assumptes que es van arxivar" i hi han hagut d'"aguantar i veure com es filtraven declaracions davant el jutge, informes" quan tenint ells informes no els han fets públics "per respecte al procés judicial".

"Hui espere que Oltra i Puig apliquen el mateix criteri que van exigir al PP i que jo em vaig veure obligada a adoptar. Si la imputació portava el cessament, el processament ja saben el que ha de portar. Coherència, si no no seran creïbles".

Destacats