Bonig anuncia demà una reunió con Puig en la qual serà "dura" perquè "la lleialtat no és submissió total"

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat que demà mantindrà una reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a conéixer la situació "real" de la pandèmia en la qual li traslladarà les seues propostes, però en la qual ha avisat: "Seré dura perquè la lleialtat no suposa submissió total".

Bonig, que ha recordat en roda de premsa que divendres passat li va tornar a demanar una reunió urgent, ha retret que Puig està "més interessat en què es descobreix del seu germà", les empreses del qual han sigut sancionades per Competència per pactar preus per a una licitació d'À Punt, que a "gestionar".

En eixe sentit, ha apuntat que les diferències entre el Botànic sobre quines mesures prendre per a atallar el coronavirus donen "una imatge lamentable" i exigeix que "algú agafe li mane". Així, ha recalcat que Puig, com a president del Consell, és "qui té l'acció de govern i de coordinació" i "si és incapaç" de coordinar l'acció del seu propi govern el que ha de fer és anar-se'n perquè "està situació de falta de control i de gestió no es pot resistir més".

Així mateix, ha titllat d'"increïble" que la vicepresidenta Mónica Oltra "li diga al govern del qual forma part que cal adoptar mesures més dures" i en eixe sentit, ha qüestionat de què serveix la comissió interdepartamental en la qual "se suposa que es prenen les decisions" contra el coronavirus.

No obstant això, ha assenyalat, "el que hi ha ací és un govern de tres partits en el qual un està a una cosa i els altres a una altra donant una imatge lamentable quan es necessita un govern que lidere i sense crear alarmisme". "Per favor, que algú agafe el comandament", ha reclamat.

En eixe sentit, ha criticat "la falta de mitjans, desinformació i falta de coordinació" amb els alcaldes per a lluitar contra la pandèmia fins al punt que alcalde d'Ayora "es va assabentar pel cap de l'oposició que el seu municipi anava a ser confinat". "Hi ha hagut descoordinació amb la intenció política de no donar dades reals fins que la situació s'ha desbordat i s'han batut tots els rècord en tots els indicadors i ja no es poden amagar", ha assegurat.

"GOVERN DE LA DERIVA"

Bonig en la roda de premsa ha estat acompanyada dels alcaldes dels alcaldes de Moncofa, Alfafar, Ayora i Benaguasil perquè expliquen "sense algarades" que estan "farts" de, després d'un any de pandèmia, patir les conseqüències d'"un any governe a la deriva". "Els valencians no mereixen un govern que esmente, no gestiona i que està a la deriva amb discrepàncies internes perquè la gent està morint i els sanitaris esgotats i espantats".

Així, l'alcalde de Benaguasil, Ximo Segarra, ha criticat "la falta de confiança" de la Conselleria de Sanitat en donar "xifres no es corresponien amb la realitat, al donar una incidència acumulada de 300 quan és de 1.328" i ha demanat "lleialtat per a poder superar aquesta pandèmia".

Per part seua, l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha exigit a la Generalitat i a Delegació de Govern més mitjans per a poder fer complir el confinament, ja que només amb la Policia Local i mitjans municipals és "impossible controlar l'1,5 milions de receptors que es mouen pels polígons i els 2,5 de milions de la zona comercial". "El municipalisme està sense informació, a cegues sol i trobant a faltar la coordinació de les Administracions", ha recriminat.

D'igual manera, l'alcalde d'Ayora, José Vicente Anaya, ha coincidit en la necessitat de mitjans per a assegurar el tancament perimetral que sota encara més necessaris per als municipis xicotets.

Finalment, l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós, ha criticat la informació "desfasada" que reben, com comunicar brots quan ja ha rebut l'alta", i ha exigit recórrer a la sanitat privada per a complir amb el dret a la salut.

Destacats