Bonig alerta que hi ha "bastant descontrol" en la vacunació i insisteix a demanar ajuda a l'Exèrcit

Guardar

bonig
bonig

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha alertat que hi ha "bastant descontrol" en el procés de vacunació en la Comunitat Valenciana, i ha insistit en la petició que li va realitzar al president, Ximo Puig, de demanar ajuda a l'Exèrcit.

Així ho ha indicat Bonig en una entrevista amb Europa Press en la qual ha assenyalat que el Sindicat Mèdic denúncia que hi ha casos en els quals s'ha vacunat a gent que no estava previst i que no s'estava apuntant qui rebia les dosis.

Bonig ha valorat que en la Comunitat "s'estiguen posant les piles" amb la vacunació: "El 8 de gener el Ministeri va donar dades que havíem rebut 61.225 dosis i portàvem 5.000, un número molt baix. El PP va protestar i gràcies a aquesta protesta i denúncia, van reaccionar", ha agregat.

No obstant això, ha argumentat que l'estratègia nacional són "quatre criteris", la qual cosa ha resultat en 17 plans de vacunació, alguna cosa que "no pot ser". "El Govern hauria d'estar coordinant", ha agregat, al mateix temps que ha instat a Puig a exigir-li "criteris i un pla seriós".

En aquesta línia, ha advertit que la vacunació en hospitals i residències és "relativament senzilla", ja que el personal es vacuna entre si, per la qual cosa ha incidit a anar preparant la vacunació de la resta de la població fins a aconseguir la immunitat de grup, xifrada en el 70% dels habitants d'un territori, la qual cosa en la Comunitat Valenciana significaria més de tres milions de persones.

Per això, ha apuntat que li va demanar a Puig un grup d'experts per a assessorar referent a això, i ha considerat que el Govern d'Espanya haurà d'"accelerar les dosis que van a les comunitats autònomes".

"ELLS SABRAN EL QUE FAN"

També s'ha pronunciat Bonig respecte als hospitals de campanya, que "ni estan, ni se'ls espera". En el cas de València, li va lliurar dos informes a Puig que alertaven de deficiències en les instal·lacions, encara que el dimecres es va autoritzar la seua posada en marxa. "Ells sabran el que fan", ha asseverat.

En aquest sentit, ha considerat que "no reuneix els requisits per a tractar a malalts", però ha mantingut: "Ells diuen que els té, i està OK. Jo no tinc per què dubtar-ho".

Igualment, ho ha comparat amb la situació de Madrid, que "hui té l'Hospital Isabel Zendal, que és el que més covid està tractant i està deixant els hospitals públics lliures", mentre en la Comunitat Valenciana s'ha gastat 16 milions als hospitals de campanya i "ningú ha donat una resposta de per què no es posen en funcionament". "Alguna errada important hi ha", ha agregat.

"Aragó va muntar un hospital de campanya, que va costar menys, en un pavelló. Ací els tres hospitals de campanya que anaven a estar en menys d'un mes, el gener de 2021, ni estan ni se'ls espera", ha agregat.

"RETARDAR LA VERITAT"

Bonig va demanar a Puig en la seua reunió del dimecres que "diguera la veritat" sobre les dades de coronavirus en els municipis, ja que, segons denúncia, "els alcaldes no tenen informació". En aquest sentit, ha apuntat que Puig té "dades de primera mà de l'evolució" i "és conscient que la situació és complicada i es complicarà molt".

En aquest sentit, ha ressaltat la "lleialtat" dels municipis, i s'ha mostrat "especialment orgullosa" dels del seu partit. També ha remarcat que Puig no ha sofert cap "crítica desmesurada" per part dels alcaldes.

Sobre les dades, ha criticat la "confusió" que, al seu judici, produeixen tant el Govern central com l'autonòmic, que "no beneficia a ningú". "Hi ha un gran descontrol amb el tema de les dades i crec que és per falta de gestió i també perquè obeeix a una estratègia política", ha agregat.

No obstant això, "al final se sap la veritat". "Hem vist que no es feien PCR: és per això que no donàvem molts contagiats i les taxes de positivitat, eren positives en la Comunitat Valenciana. Quan ha començat la pressió hospitalària és quan han començat a fer test i s'han adonat que hi havia molts contagis".

Per a Bonig, "retardar la veritat" pot "beneficiar a molt curt termini" al govern del senyor Puig, però "acaba produint un efecte bumerang contra el seu govern", que el "preocupa", ja que "el paguen els valencians".

Respecte a les restriccions, ha considerat que "amb les quals s'han pres ara mateix podria valer de moment", encara que haurien d'anar acompanyades d'una "bona gestió sanitària". No obstant això, sí que creu que podria haver-hi confinaments en determinats departaments de salut: "Ja ho va fer Madrid i va donar bons resultats".

Per a Bonig, "ha d'haver-hi un comandament únic per part del Govern d'Espanya no solament el tema confinament, sinó també en la desescalada", i ha enlletgit al president del Govern, Pedro Sánchez, que estiga "desaparegut".

En aquest sentit, ha considerat que "les mesures restrictives, molt restrictives, com el confinament total, òbviament, baixen la corba en els contagis, però clar, després en algun moment cal eixir".

Destacats