Bloc i País demana "responsabilitats" i dimissions en Més Compromís per la "mala gestió" del relleu de Ferri

Exigeix a la direcció que deixe de "vetar" a persones "més preparades" com Mònica Àlvaro per "no ser de la seua corda"

Guardar

Comiat de Fran Ferri en la seu de Compromís
Comiat de Fran Ferri en la seu de Compromís

Bloc i País, el corrent sobiranista de Més Compromís, ha instat la direcció que lidera Àgueda Micó a "assumir responsabilitats" i ha reclamat dimissions després de la "mala gestió" d'un assumpte "tan delicat" com el relleu de Fran Ferri al capdavant de la sindicatura del grup parlamentari de Compromís en Les Corts Valencianes.

En concret, el coordinador de Bloc i País, Vicent Fernàndez, en un comunicat, ha demanat per "coherència" la dimissió dels responsables del relleu de Ferri, als qui a més els ha acusat d'"afeblir el projecte" en un moment "clau".

En aquest sentit, ha criticat les "especulacions" sobre si Vicent Marzà deixaria la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a assumir la sindicatura, que s'han produït en un moment "delicat" per la situació de la pandèmia, encara que finalment es va donar "marxa arrere, sense consultar amb el grup parlamentari la decisió i filtrada a la premsa amb acusacions de traïció per part de la Secretaria General".

Així doncs, el responsable sobiranista li ha preguntat a la direcció de Més Compromís si "no és hora d'un Congrés extraordinari si fins i tot no es cree el que fa, si hi ha dubtes i acusacions de traïció en la Permanent i si tenen un lideratge feble com el de Marzà".

Des de Bloc i País asseguren que la decisió de proposar des de Més Compromís a Papi Robles com a relleu de Fran Ferri "es va prendre en l'Executiva Permanent, formada només pels caps d'àrea". "Si l'Executiva Plenària està formada per 46 membres electes en el Congrés, més un altre nombre de membres nats, amb veu però sense vot, aquesta Executiva Permanent només està formada per una mitja dotzena de membres", han asseverat.

"Àgueda Micó se sent traïda, segons ella mateixa explica en premsa, pel seu nucli més estret de confiança, un nucli que és només de la seua elecció, ja que no va haver-hi cap integració de la candidatura crítica que va eixir derrotada en el passat Congrés Nacional", han asseverat.

Per tot això, ha insistit que la persona responsable de "tota la mala gestió" del relleu de Ferri "hauria de dimitir" i la direcció "s'hauria de plantejar un canvi de rumb, ja que no té sentit continuar vetant a la gent més preparada, com Mònica Àlvaro, simplement perquè no és de la seua corda".

Fernàndez ha considerat que, amb aquesta situació, ha quedat "demostrat" que "laminar la crítica interna no és un bon negoci, sinó que només porta a afeblir el partit".

Destacats