Beatriz Gascó: "Marzà està desaparegut mentre els equips directius estan desbordats"

La portaveu d'Educació del GPP assenyala que "la situació en molts centres educatius és límit"

Guardar

La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó
La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó

La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha acusat el conseller Marzà d'"estar desaparegut mentre els equips directius estan desbordats i els docents se senten abandonats a la seua sort".

Beatriz Gascó ha indicat que "Marzà ha deixat als centres desatesos i se senten completament desbordats. Educació com sempre arriba tard i els equips directius han de sortejar la sisena ona en molts centres, encara sense recursos, amb protocols irrisoris que no protegeixen a ningú, sense control dels casos, sense cobrir les baixes quan toca, sense fer proves PCR en tornar a les aules després d'haver passat la COVID, i amb més càrregues burocràtiques. Les direccions dels centres se senten esgotades i soles".

La portaveu popular ha afirmat que "els centres estan desbordats per culpa de la falta de planificació de Marzà. El material sanitari arriba tard, els claustres estan incomplets i han de fer malabars per a evitar que els xiquets perden classes. La volta a classe de docents i alumnat sense PCR ha aconseguit convertir als col·legis i instituts en espais insegurs, lluny de la propaganda oficialista. Com més contagioses són les ones, més alleugereixen els protocols i menys mesures de seguretat prenen des del Consell".

La portaveu d'Educació ha indicat que "la falta d'interés, de gestió i la nul·la previsió de la Conselleria clama al cel. Els va passar en la tornada al col·le de 2021, que no van reaccionar fins a febrer, i els torna a passar aquest curs. I el greu és que, una vegada més, les conseqüències les tornen a pagar els alumnes i les seues famílies. Els xavals perden classe, comencen a presentar problemes físics i pedagògics, però Marzà està en altres coses, està desaparegut, amagat en les seues baralles polítiques partidistes".

Beatriz Gascó ha afirmat que "els equips directius no poden més, senten que des de l'administració no se'ls està ajudant, tot el contrari, cada vegada se'ls exigeix més coses, i ja són molts els que estan abandonant les funcions directives. El conseller d'educació ha de responsabilitzar-se del malestar dels seus professors i ajudar-los a passar els pitjors cursos de les seues vides i no amagar-se, no sabem on, mentre la comunitat educativa se sent completament desatesa".

Finalment, la portaveu popular ha recordat que el grup popular ha sol·licitat la compareixença del conseller d'Educació, Vicent Marzà, en les Corts perquè explique "per què no s'adopten mesures extraordinàries per a combatre la Covid i es prenen decisions que alleugerisquen la càrrega de treball dels equips directius".

Arxivat a:

Destacats