Bastidas (PP): "El Consell no pot instal·lar-se en l'opacitat sobre l'arribada de migrants a la Comunitat en plena pandèmia"

Guardar

elena bastidas
elena bastidas

La portaveu adjunta i de Política Social del Grup Popular en Les Corts, Elena Bastidas, ha afirmat hui que el Govern valencià "no pot instal·lar-se en l'opacitat sobre l'arribada de migrants a la Comunitat Valenciana en plena pandèmia".

Bastidas ha criticat la descoordinació entre el Govern d'Espanya i el valencià en llançar missatges. "O des del Govern d'Espanya intenten prendre el pèl als valencians, o és que les administracions no parlen entre elles, però no podem assistir a versions contradictòries sobre com i quan han arribat els migrants des de Canàries a la Comunitat Valenciana i en quin estat. D'una banda ministres que neguen el trasllat al mateix temps que es demanen reforços en els aeroports, per un altre un President que demana que es garantisca el tancament perimetral de la Comunitat perquè sí que estan arribant eixos migrants", ha indicat.

La portaveu adjunta ha assenyalat que el PPCV "continuarà demanant respostes sobre el que està ocorrent" i ha demanat al President Puig "valentia i que comparega en Les Corts, tal com li hem demanat des del Grup Popular, per a explicar què està ocorrent". Així mateix, Bastidas ha instat a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, a deixar "a un costat la demagògia i el titular fàcil, perquè ací l'única que llança missatges incendiaris és ella en acusar l'oposició, que fa la seua labor de preguntar".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que Oltra "hauria de replantejar-se les coses si tan estrany li sembla que s'intente saber què està passant en una situació d'extrema delicadesa, amb una alerta sanitària, amb un tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, amb activitats restringides a la nit i amb l'arribada de migrants que no sabem on estan, en quines condicions i entre els quals hi ha hagut casos positius de Covid. Fer aquestes preguntes i tractar de tindre respostes per a vetlar per la seguretat de la gent és una qüestió d'humanitat".

"Ja sabem que a Oltra no li agrada que discrepen amb ella i el molesta que li recorden que s'ha desentés dels migrants de l'Aquarius, perquè així ha sigut i han quedat fora de la Renda Valenciana d'Inclusió. I ara calla sobre el parador dels 300 migrants que van vindre la setmana passada. Aquest és el tipus d'actitud que incendia la solidaritat", ha conclòs.

Destacats