Barceló: "Madrid no està sent solidària i ha d'aplicar les restriccions"

Guardar

barcelo-16mayo
barcelo-16mayo

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha lamentat aquest dijous que Madrid "no està sent solidària" i ha d'entendre que ha d'aplicar les mesures de restricció a la mobilitat en haver aconseguit els indicadors marcats perquè "el virus no coneix ni fronteres ni Governs".

Barceló, en una entrevista en el programa Hoy por Hoy de la Cadena Ser recollida per Europa Press, ha lamentat sobre aquest tema que "algunes posicions no fan bé a la coordinació que ha d'haver-hi per a poder combatre a aquesta pandèmia".

En eixe sentit, ha reivindicat el paper exercit pel Consell Interterritorial de Salut durant aquests mesos de pandèmia ja que el virus "no coneix de comunitats autònomes ni de Governs" i per això "sempre" tots els consellers de Sanitat "ens hem regit per criteris epidemiològics i s'ha valorat molt positivament les accions coordinades".

D'aquesta manera, ha destacat que durant aquest temps s'ha demostrat "una solidaritat i una entesa entre totes les comunitats autònomes que no s'havia donat mai" fins ara perquè estem vivint "moments excepcionals".

Per això, ha retret "trencar aquest consens que sempre s'ha regit per criteris epidemiològics i de solidaritat entre territoris" ja que, ha defensat, "hem d'estar tots contemplant escenaris que es puguen donar en qualsevol moment i aquesta bé marcar aquests criteris".

Barceló, preguntada per si està preocupada per Madrid, ha replicat: "estem preocupats del que ocorre en cadascuna de les nostres comunitats, però especialment ens preocupa per la mobilitat que existeix en tot el territori nacional, Madrid també trasllada eixa mobilitat a la resta de territori igual que els nostres ciutadans viatgen cap a Madrid".

Per això, ha mantingut que "no s'entén aquesta posició" de Madrid perquè ha d'assumir que "atés que el virus no coneix fronteres cal ser solidaris i comprendre que quan s'aconsegueixen una sèrie d'indicadors les mesures han d'adoptar-se".

Barceló ha confirmat que en la nit d'aquest mateix dimecres van rebre ja l'ordre ministerial amb les restriccions que aquest dijous es detallen en el BOE i ha explicat que no és necessari que es publique també del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) perquè l'acord estableix que els territoris que "complisquen els criteris tenen un termini per a la seua aplicació".

Destacats