Barceló: “L'acord Interterritorial convida a la prudència davant les pròximes festivitats de San José i Pasqua”

Sanitat presentarà demà una proposta a la Comissió Interdepartamental

Guardar

ana barcelo sanidad
ana barcelo sanidad

El Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha aprovat hui per àmplia majoria un document de mínims quant a les mesures a prendre per totes les Comunitats Autònomes per a la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

En primer lloc, s'ha decidit el tancament perimetral de les CCAA (excepte les insulars) entre el 17 i el 21 de març i entre el 26 de març i el 9 d'abril. La mobilitat nocturna quedarà prohibida entre les 23.00 i les 06.00 encara que aquesta pot ser ampliada per les CCAA has les 22.00 que és el màxim permés pel decret d'alarma en vigor. Respecte als grups de persones aquests seran d'un màxim de 4 en espais tancats, 6 en espais oberts i només convivents en domicilis.

En un document que ha comptat amb el suport exprés de la Comunitat Valenciana, també es recomana la no celebració d'esdeveniments que puguen suposar la concentració o aglomeració de persones.

Aquesta decisió, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, "convida a la prudència davant la proximitat de San José i la proximitat de la Setmana Santa i Pasqua". En aquest sentit, ha afegit que "aquesta coordinació era necessària i ara, cada comunitat, decidirà sobre aquesta base si adopta mesures més restrictives o aplica les aprovades". La consellera portarà al Consell Interdepartamental que es reuneix aquest dijous la proposta de Sanitat perquè siga analitzarà i debatrà.

Arxivat a:

Destacats