Baldoví urgeix a Ábalos a compensar la "diferència abismal" entre el transport de València i el de Madrid i Barcelona

Guardar

abalos-baldovi
abalos-baldovi

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha exigit al ministre de Transports, José Luis Ábalos, que corregisca el greuge amb el transport metropolità de València i altres ciutats d'Espanya per a compensar la seua "diferència abismal" amb els fons que reben Madrid i Barcelona.

En declaracions remeses als mitjans, s'ha mostrat "completament d'acord" amb Ábalos quan diu que el finançament del transport de València és un "greuge intolerable", però li ha urgit a resoldre'l en el nou fons de 800 milions per a compensar la caiguda de viatgers pel coronavirus.

El ministre valencià havia protagonitzat un debat en Twitter amb l'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), en el qual li ha recordat que aquest fons que previsiblement aprova el Govern la setmana vinent és autonòmic i no va destinat "a cap ciutat".

Però Baldoví ha remarcat que el que seria un "greuge absolutament intolerable" és que València no perceba el que li correspon, igual que altres ciutats amb transport públic metropolità que "no reben ni un euro".

"Madrid rep 126 milions, Barcelona 109 i la tercera ciutat, València, només deu", ha il·lustrat en relació als fons destinats a cadascuna en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Davant aquesta "diferència abismal", el representant de la coalició ha posat l'accent que el ministre socialista ha de "passar de les paraules a resoldre aquest greuge" perquè "quan realment es decidisca el repartiment, siga molt més just i equidistant".

Destacats