Baldoví: "Si sumem a Madrid i València, ni Casado, Cantó, Bonig ni Rivera tocaran bola"

El candidat de Compromís a les generals creu que tenen "un cartell potentíssim" per a totes dues eleccions del 28A

Guardar

Baldoví-1
Baldoví-1

"No serà fàcil, però està al nostre abast. Compromís ha sabut crear un espai propi i mostrar que és qui parla en clau valenciana. Ha demostrat la utilitat de tindre una estratègia pròpia a Madrid". Així s'ha pronunciat en la Seu Nacional de Compromís Joan Baldoví, el candidat de la formació a les Eleccions Generals. La seua gran aposta: sumar vots per a obtenir un "grup valencià a Madrid decisiu per a formar governs progressistes".

Baldoví ha iniciat la conferència amb un vídeo anomenat "Mascletà d'incompliment", en el qual s'han succeït promeses i 'llargues' que l'anterior govern de Rajoy, actual de Sánchez i el candidat Casat van realitzar sobre el model de finançament autonòmic. "Els valencians som hospitalaris i amables. Ara vindran polítics de Madrid a fer-se fotos en la mascletà. Cal recordar que estem a un mes de les eleccions i que no es pot vindre a fer-se la foto i no comprometre's a res any rere any", ha dit el candidat en relació al vídeo.

El polític valencià creu que si alguna cosa és "crucial" és la "infrafinançament i infrainversió", actualment responsabilitat de Rivera i Casado, ja que gràcies a ells hi ha "uns pressupostos prorrogats". Ha detallat que l'objectiu clar de Compromís és aqueix "grup valencià a Madrid" que deixe fóra de joc al Partit Popular (PP) i Ciutadans: "quan abordem la campanya, més enllà de qui és més espanyol o es colpege més el pit, hem de centrar el debat en els problemes dels valencians".

Sobre si confia que un govern progressista encapçalat pel PSOE atendria les qüestions sobre finançament, Baldoví s'ha referit a possibles acords. "El que no podem entendre és que no s'articulen mecanismes de compensació i no entendria, si signem algun acord, que la pota fonamental no fóra el finançament", ha recalcat.

"Ni aigua"

Assegura Baldoví que després d'uns primers moments de "sorpresa o desconcert", l'avançament electoral ha suposat per a Compromís una forma d'"endollar-se" d'"una manera entusiasta". Afig a més que el procés de primàries obertes en el qual van votar 34.558 persones, els ha "servit com a precampanya". "Crec que a Alacant, a Castelló... A València amb Mónica Oltra, Marzà... Tenim un cartell potentíssim", ha afegit.

Baldoví ha tornat a recordar que aconseguir un grup valencià "no serà fàcil" però "està a l'abast". Assegura que la seua formació, amb aqueix objectiu, centra ara la "utilitat del vot". "Els valencians tindran amb nosaltres una veu insubornable. Cal parlar clarament; amb nosaltres no hi haurà delectades amb aqueixa dreta que pacta amb la ultradreta més rància. Aqueixa que pensàvem que havia desaparegut", ha dit en relació al PP i Ciutadans.

"Amb Casado i Rivera, ni aigua. Igual que amb Rajoy. Ni aigua", ha dit respecte a la possibilitat de pactes. Baldoví ha recordat les "moltes vegades" que han interpel·lat als ministres d'hisenda o als presidents de govern pel finançament autonòmic: "És un tema fonamental, parlem de complir la Constitució. Per a nosaltres aquest mai serà un tema a reivindicar amb la boca xicoteta".

Arxivat a:

Destacats