Baldoví: "Casado va baixar als inferns del que no ha de ser un parlamentari"

Guardar

El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví
El diputat de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví

El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, creu que el líder del PP, Pablo Casado, va trencar les regles del Congrés i "va baixar als inferns del que no ha de ser un parlamentari" quan fa uns dies va etzibar a Pedro Sánchez "què cony ha de passar a Espanya perquè assumisca alguna responsabilitat".

Per a Baldoví, aquesta frase és un exemple que "quan la dreta quan perd el poder, crispa sistemàticament l'ambient polític", alguna cosa que veu ara "amplificat per l'entrada de la ultradreta i per la pugna perquè no li menge més terreny al PP".

"S'està arribant a un clima polític absolutament irrespirable", adverteix en una entrevista amb Europa Press, en considerar que "això de Casado va trencar les regles elementals d'un parlamentarisme modern, amable i didàctic".

Al seu judici, els espanyols no volen eixa "tensió permanent" en el Congrés quan és un espai que hauria de servir per a parlar, "no per a cridar ni insultar ni per a repetir arguments polítics que no tenen res a veure amb l'acció de control al Govern".

Per tot això, Baldoví considera que "els xiquets no aprendrien convivència passant un dia de sessió de control en el Congrés". "Hi ha unes línies roges que no s'han de traspassar", defensa, i acusa Vox de fer-ho constantment i al PP "a vegades".

Preguntat per les crítiques contra ell per pujar taronges o bossetes de til·la a la tribuna, Baldoví remarca que "mai" ha faltat al respecte i que són gestos per a "amplificar el missatge", en aquests casos per a defensar als agricultors i per a demanar assossec.

"Una altra cosa és dir bruixa a una diputada", subratlla sobre el representant de Vox que va dir això a una socialista en la cambra baixa, davant el que creu que hauria d'haver sigut expulsat. També recorda "la cacera que van fer a Pilar Miró amb un abric" o el 'vaja-se'n' dirigit a Felipe González i a José Luis Rodríguez Zapatero.

Joan Baldoví insisteix així que "encara que resulte difícil i la ultradreta busque eixe titular", faria falta "alguna expulsió" en el Congrés davant aquesta mena de comportaments: "La prudència no ens ha de fer traïdors; un ha d'actuar amb el reglament a la mà".

Arxivat a:

Destacats