Bachero: "Hem rebutjat les intencions del PP per privatitzar l'A-7 al País Valencià"

La diputada i portaveu de Compromís en la comissió d'Infraestructures, Belén Bachero, manifesta "l'oposició frontal de Compromís al fet que torne a ser la ciutadania valenciana qui pague la falta d'inversió històrica de l'Estat"

Guardar

bachero
bachero

Els grups parlamentaris que donen suport al Govern del Botànic han votat en contra, este matí a la Comissió d'Obres Públiques, Infraestructures i Transports, de la proposta del PP on, segons la diputada i portaveu de Compromís en la comissió, Belén Bachero, "han intentat recuperar la iniciativa de convertir en carreteres de pagament els trams de l'autovia A-7, entre elles els trams del nord de Castelló".

Així constava en la proposta del PP que s'ha debatut hui dimarts en la comissió d'Infraestructures i en la qual el segorbí Miguel Barrachina recuperava la proposta llançada pel Govern de Rajoy en el Pla Extraordinari d'Inversions en Carreteres (PIC) de 2017 i en el qual "estava prevista la utilització de la fórmula del Pagament per Disponibilitat (PPD) de carreteres", segons consta en la Proposició No de Llei del PP.

De fet, en la seua exposició, Barrachina ha relatat que hi ha tres trams d'aquesta autovia que "compleixen els requisits d'aquest pla", entre ells el tram de seixanta-dos quilòmetres fins a la Jana, el tram entre Crevillent –Alacant- i Alhama –Múrcia i el tram del By Pass de la A-7 a València, de vint-i-dos quilòmetres".

Segons Belén Bachero, "l'obsessió del PP amb la privatització aplega a ser malaltissa, voler que es finalitzen els trams de la carretera A7 està molt bé, però no a qualsevol preu. Per a Compromís la xarxa de carreteres ha de ser de caràcter públic i universal. Mai defensarem cap tipus de peatges, ni en l'ombra ni per disponibilitat. És inacceptable que ara el PP pretenga, de nou, carregar sobre l'esquena de la ciutadania valenciana el pagament d'autovies".

"Les decisions del PP, entre altres partits, ja van condemnar a la ciutadania de Castelló i de la Comunitat a pagar peatges en l'AP-7 durant mig segle amb pròrrogues injustificades, arbitràries i injustes". Per això, "ens sembla inacceptable que ara es pretenga de nou carregar sobre l'esquena de la ciutadania valenciana, en general, i castellonenca, en particular, el pagament de les autovies".

"El que hauria de defensar el PP és un finançament just i uns pressupostos generals de l'Estat que porten a terres valencianes les inversions que ens corresponen. No volem ser més ni menys que la resta, volem inversions justes. Actualment continuen vigents, prorrogats, els últims pressupostos de Mariano Rajoy, els més antivalencians de la historia", ha conclòs Belén Bachero.

Destacats