Arcadi España destaca l'augment de les inversions en els ports de la Generalitat 'per a impulsar la recuperació i avançar en la integració amb la ciutat'

Per a Arcadi Espanya, els ports són "sinònim de progrés" i ha posat en relleu la col·laboració públic-privada

Guardar

Arcadi España, en la clausura de la jornada sobre 'Economia blava'
Arcadi España, en la clausura de la jornada sobre 'Economia blava'

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha destacat a Dénia, l'increment de les inversions de la Generalitat en els ports autonòmics per a impulsar la seua recuperació i avançar en la integració amb la ciutat.

En la clausura de la jornada sobre 'Economia blava', on s'ha presentat el nou logotip de Ports de la Generalitat, el conseller ha qualificat als ports de "sinònim de progrés", i ha posat en relleu la col·laboració públic-privada "per a mirar al mar junts amb progrés i consens i posar als ports al nivell que es mereixen".

Segons Arcadi Espanya, els 35 ports de la Generalitat, "de gran importància pel seu caràcter cultural, econòmic, turístic i pesquer, no han tingut durant molts anys l'atenció necessària i ara, des del Consell, s'està revertiendo aquesta situació".

En aquest sentit ha assenyalat que "estem millorant, adequant i fent més accessibles als nostres ports, hem d'impulsar una transició ecològica i digital, i en aquestes dues legislatures hem incrementat les inversions i so els pressupostos més alts des que la Comunitat va assumir aquestes competències a principis dels anys 80".

Així mateix, ha recordat que la Generalitat està al costat dels ports, com demostra, per exemple, l'exempció de taxes portuàries en moments de pandèmia. A més, el conseller ha subratllat que "planifiquem el que van a ser els ports de la Generalitat en un pla del 2022 al 2025, amb una inversió de 88 milions d'euros que es presentarà abans de finalitzar l'any".

Per al titular d'Obres Públiques, tan important són les inversions adequades com el "component emocional", l'entorn i la relació amb la ciudanía, "han de ser ports oberts i accessibles perquè totes les persones els puguen gaudir; han de ser sostenibles, respectar el medi ambient i l'economia circular, amb instal·lacions fotovoltaiques per a reduir emissions".

"En definitiva, és el retrobament dels ports amb les ciutats, per això és tan important aqueixa integració que cal fer-la amb diàleg entre les institucions, Generalitat, Ajuntaments, i els operadors, però, sobretot, amb els ciutadans i ciutadanes", ha conclòs.

En aquesta jornada sobre 'Ports de la Generalitat i Economia Blava' ha reunit als principals agents i operadors per a aprofundir, entre altres qüestions, en la sostenibilitat, innovació i connectivitat dels ports de la Generalitat.

Destacats