Arcadi España: "La qualitat de vida de les ciutats determina la seua preparació davant la pandèmia alhora que afavoreix l'atracció de talent i ocupació"

Guardar

valencia
valencia

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha assenyalat en el seminari web 'Noves Agendes Urbanes: L'Agenda Urbana d'Espanya', que "la qualitat de vida de les nostres ciutats determina la seua preparació davant la pandèmia alhora que afavoreix l'atracció de talent i la creació d'ocupació".

En la seua intervenció, el conseller ha insistit que un "territori cuidat, una ciutat amable, és un factor de competitivitat per a l'atracció de talent, i per tant generador d'oportunitats i creació d'ocupació" pel que hi ha que "cuidar el nostre entorn, el nostre territori, les nostres ciutats i les nostres àrees metropolitanes per a aconseguir llocs difícilment deslocalitzables".

A més, ha afegit, "les ciutats amb major qualitat de vida són ciutats més preparades per a la pandèmia". En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que "la pandèmia ens ha fet reflexionar sobre com són les nostres ciutats i com podem avançar cap a ciutats diferents".

Així, el conseller ha explicat que "en aquest context, des de la Generalitat hem impulsat l'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana, en línia amb l'espanyola i l'europea, així com amb les directrius de les Nacions Unides, i que té com a prioritat aconseguir ciutats pensades partint essencialment de les seues veïnes i veïns".

El titular de Territori ha insistit en el "dret a la ciutat, dret a poder gaudir d'un entorn comú en condicions d'igualtat, de salubritat i de benestar per a tots." i en "l'oportunitat d'accelerar aquesta transformació per a enfrontar-nos als reptes el segle XXI".

Per al conseller, aquest dret a la ciutat té uns elements fonamentals que se centren en aconseguir una ciutat sostenible amb una major aposta pel transport públic, més infraestructura verda, la planificació territorial que optimitze la localització dels equipaments i serveis, racionalització del consum per a una menor contaminació, accés a l'habitatge i incorporant sempre la perspectiva de gènere.

Aquest seminari s'emmarcar en el IV Congrés ISUF-H: 'Forma Urbis i territoris metropolitans. Metròpolis en recomposició. Prospectives projectuals en el segle XXI', que se celebra a Barcelona, on s'aborden les claus per a la regeneració dels territoris contemporanis.

Destacats