Arcadi España destaca la importància de la sostenibilitat dels ports i la seua relació amb la ciutat

El conseller d'Obres Públiques ha participat en la presentació de la plataforma per a impulsar la descarbonització i electrificació del sector marítim a Espanya, Aliança Net-Zero Mar

Guardar

El conseller d'Obres Públiques, Arcadi España
El conseller d'Obres Públiques, Arcadi España

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha destacat en la presentació de l'Aliança Net-Zero Mar, la importància de la sostenibilitat dels ports i la seua relació amb la ciutat i ha posat com a exemple el de València "que comparteix els seus beneficis per a compensar els seus costos finançant les obres del tramvia, d'un parc de capçalera i la regeneració de les platges".

En la presentació d'aquesta plataforma per a impulsar la descarbonización i electrificació del sector marítim a Espanya, Arcadi Espanya ha destacat que els ports "no són una ciutat dins d'una ciutat, són la seua ciutat" i "les infraestructures no són una fi en si mateix, són un mitjà".

Així ha assenyalat la importància de "reduir el seu impacte de forma radical, innovant, incrementant el tràfic per mercaderies amb tren, i amb energies renovables". Per a Arcadi Espanya, "només d'aquesta forma, amb aqueixa agenda ampliada, adaptant-se al seu entorn, tindrem un port fort".

D'igual forma, ha reiterat que la màxima prioritat dels ports del Mediterrani és la sostenibilitat. "En el sector marítim, reduir emissions és la clau, cal apostar per la innovació, avançar cap a la descarbonización i l'electrificació, disminuint la petjada de carboni", ha afirmat el responsable de Ports de la Generalitat".

En la seua intervenció, el titular d'Obres Públiques s'ha referit al fet que el Mediterrani i als seus ports han sigut sempre una mica més que comerç i ocupació, "han sigut cultura, prosperitat, solidaritat", i ha recordat quan València va acollir al vaixell 'Aquarius'.

Segons el conseller, "les ciutats amb port són conscients de tot el que implica, és tindre una finestra al progrés i es percep en els seus monuments, en la seua història, és impossible imaginar València sense el seu port". En aquest sentit ha afegit que el nivell de benestar que es té seria impensable sense el port. "Milers d'empreses, agricultors, autònoms, famílies senceres han depés, depenen i dependran d'ell, el seu futur està unit", ha ressaltat.

En opinió d'Arcadi Espanya, "la pandèmia ens ha ensenyat la fragilitat de la globalització tal com l'entenem, amb la ruptura de les cadenes de valor, la revisió del 'Just in Estafe' i la necessitat d'una globalització més regionalizada". També ha fet "imprescindible el treball de tots els milers de treballadors dels ports, i ens ha obligat a accelerar els canvis, en digitalització, en transició ecològica, en reducció de les emissions de carboni, i en innovació", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats