Anticorrupció investiga una presumpta malversació en l'oficina comercial del Consell al Marroc

Economia confirma que es tracta de presumptes irregularitats en la seu de l'Ivace i apunta al delegat, acomiadat al gener

Guardar

JUSTICIA
JUSTICIA

La Fiscalia Anticorrupció de València investiga una presumpta malversació per part d'un alt directiu en l'oficina comercial que té el Govern valencià al Marroc, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores dels fets.

Fonts de la Conselleria d'Economia han confirmat que es tracta de possibles irregularitats relacionades amb la regularització fiscal i comptable de l'oficina de representació de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) al Marroc, presumptament comeses pel seu delegat, que va ser acomiadat al gener.

El procediment parteix d'una denúncia de la Conselleria d'Economia davant l'Agència Antifrau amb possibles sospites d'un desfalc en l'oficina. Posteriorment, l'ens públic el va posar en coneixement del ministeri públic per si els fets eren constitutius de delicte.

Fiscalia, després d'estudiar les dades, ha decidit obrir diligències de recerca, encara que el procediment es troba en una fase molt embrionària, segons les fonts consultades per Europa Press. De moment, es desconeix la quantia dels diners suposadament desfalcats així com el període concret en el qual es podrien haver produït els fets.

En concret, la recerca se centra en un alt directiu que gestionava l'oficina del Consell al Marroc i que, actualment, es troba en parador ignorat. Pel que sembla, es podria haver quedat diners públics que anava a ser destinat a diferents accions i despeses.

Tal com avança avui Les Províncies, el responsable realitzava falses justificacions de despeses i en aquesta operativa també s'analitza la creació d'una empresa per part d'aquesta persona amb l'objectiu de saber si va jugar algun paper en el presumpte desfalc.

L'Ivace ha confirmat el trasllat a l'Agència Antifrau de possibles irregularitats relacionades amb la regularització fiscal i comptable de l'oficina de representació de l'Ivace al Marroc comeses pel seu delegat. Al seu torn, Antifrau ha traslladat el cas a Fiscalia que realitzen les recerques i gestions jurídiques derivades de les possibles irregularitats comeses.

La directora general d'Internacionalització i directora adjunta de l'Ivace, María Dolores Parra, ha explicat que es van generar "dubtes" respecte a l'actuació del delegat de l'Ivace a final de l'any passat, la qual cosa va motivar la contractació d'un servei d'assessorament legal a Casablanca per a analitzar aquestes irregularitats, i assessorar i executar totes aquelles actuacions en l'ordre jurídic laboral i aquells altres que es determinaren de la recerca, així com per a representar i defensar a l'Ivace en la jurisdicció laboral al Marroc, en cas de judici.

De l'anàlisi de les irregularitats identificades i donada la complexitat de la situació, es va considerar la conveniència que Parra, amb poders per a actuar com a representant legal d'aquesta seu, es desplacés a Casablanca "amb caràcter urgent" per a "corroborar" en les diferents instàncies pertinents del Marroc la informació recaptada en les setmanes anteriors.

En aquest sentit, el mes de gener, es va comunicar a aquesta persona el seu acomiadament, seguint els passos de la legislació marroquina. A partir d'aquest moment "s'han realitzat les gestions oportunes per a esclarir els fets i recaptar tota la informació necessària per a la seua recerca per part de les autoritats pertinents", assenyalen des d'Economia.

Destacats