Anticorrupció denuncia a dos regidors de Compromís de Palma de Gandia per intentar comprar el vot d'un altre edil

Regidors de Compromís de Palma, van donar suport a la moció de censura contra la seua alcaldessa, de Compromís, i li van oferir a un altre regidor "el sou que vulga"

Guardar

palma de gandia
palma de gandia

La Fiscalia Anticorrupció ha interposat una denúncia contra dos regidors de Compromís de la localitat de Palma de Gandia, a la comarca de la Safor, per un presumpte delicte de suborn pel suposat intent de compra de vot d'un altre edil per a guanyar una moció de censura, promoguda per l'oposició, i l'Alcaldia de la localitat, actualment en mans de Compromís.

En un decret del passat 21 de desembre, consultat per Europa Press, la fiscal anticorrupció va proposar al fiscal cap la interposició de la denúncia davant el Jutjat d'Instrucció Degà de Gandia per al seu repartiment davant la presumpta comissió d'un delicte de suborn de l'article 424 del Codi Penal.

La Fiscalia Anticorrupció va obrir a principis de desembre diligències de recerca a aquests dos edils de Gent de Palma – Compromís per presumptament intentar comprar al regidor d'Esports i implicat en l'assumpte, David García per a aconseguir tirar endavant una moció de censura amb l'objectiu d'expulsar a l'alcaldessa de la localitat, Mari Trini Miñana. Al regidor en qüestió, García, li van proposar signar una moció de censura contra la seua pròpia alcaldessa i la resta de la corporació "amb el sou que vulga". No obstant això, el que estava damunt de la taula, en l'oferta de Compromís, era un sou més alt de l'actual, el qual rondaria els 1.500 euros, produint-se així una pujada considerable al saber que García cobra 500 euros en l'actualitat per la seua dedicació parcial. A més, García ha afirmat a l'actual alcaldessa que "també m'han promés alguna regidoria com la d'Esports", la mateixa que porta ell ara mateix. En paraules del mateix García, "Compromís vol comprar-me".

Fiscalia va iniciar una recerca en la qual comptava amb un enregistrament de la suposada conducta irregular de tots dos edils. Segons informacions publicades, els regidors ara denunciats li van fer la promesa a un altre regidor de cobrar un sou major durant la legislatura i en el pròxim mandat.

Arxivat a:

Destacats