Així serà la vacunació del personal de centres educatius: 116.032 persones en 23 municipis

Puig recorda que "servirà d'assaig de la vacunació massiva que començarà el proper mes"

Guardar

hospital campaña valencia vacunacion docentes
hospital campaña valencia vacunacion docentes

La Comunitat Valenciana iniciarà aquest pròxim dilluns, 15 de març, la campanya de vacunació contra la Covid-19 del personal docent i auxiliar dels centres educatius, segons la qual està previst que en sis dies es vacune a un total de 116.032 persones en 23 municipis.

Així, entre aquest dilluns i el dijous 18 de març es posarà la primera dosi a 74.000 persones. Es començarà per València i se seguirà per la resta de municipis. La setmana següent s'administraran 42.032 dosis a Castelló i Alacant entre el divendres i el dissabte.

Així ho ha indicat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, que ha visitat aquest diumenge l'hospital auxiliar de la Fe, juntament amb el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Puig ha destacat que "tot està preparat" per a començar la immunització als docents i a la resta de treballadors dels centres educatius de la Comunitat en un procés que "servirà d'assaig general de la vacunació massiva que començarà el mes que ve".

En concret, per a la vacunació del personal educatiu, a la província d'Alacant seran nou els municipis en els quals s'inocularan les dosis: Dénia, Benidorm, Alacant, Sant Joan d'Alacant, Alcoi, Elda, Elx, Orihuela i Torrevieja. En aquests punts es posaran 39.780 dosis entre el dijous 18 i el dissabte 27 de març.

A la província de Castelló seran tres els municipis en els quals es vacunarà: Castelló, Vila-real i Vinaròs. Es posaran 14.081 dosis entre el dijous 18 i el dissabte 27 de març.

El cap del Consell ha realitzat també un balanç del procés de vacunació i ha destacat que una de cada tres dosis de la vacuna contra la Covid s'ha administrat entre aquesta setmana i la passada. "També en aquestes dues setmanes ha augmentat en més del 40% el nombre de persones ja vacunades, és a dir, amb la pauta completa", ha precisat.

Així, de totes les dosis que s'han administrat, el 67% s'han posat a dones (314.089) i el 33% a homes (158.056). Per grups d'edat, la majoria de les dosis les han rebudes els majors de 80 anys, fins a arribar a un total de 150.273. Per darrere estan les persones entre 45 i 65 anys, fonamentalment sanitaris i treballadors essencials (148.229) i les persones entre 30 i 44 anys (105.823).

Destacats